Radionyheter

Solørradioen er størst i sitt eget område

Det er mange lokalradioer som gjør det bra i disse dager. I Hedmark viser ferske lyttertall at Solørradioen er større enn både P1 og P4 i sitt eget område. Det er ansvarlig redaktør Bjørn-Martin Brandett veldig godt fornøyd med. 

Lyttertall som er hentet fra undersøkelsen som Kantar TNS lager for Norsk Lokalradioforbund viser at Solørradioen har en ukentlig oppslutning på 43,6 % i sitt eget dekningsområde, Solør.

Tallene viser at de dermed gjør det bedre enn NRK P1 på 41,9 % og P4 på 40,5 %. Radio Norge ligger et stykke bak på 32, 6 % ukentlig oppslutning. Tallene er et snitt av perioden 2. kvartal 2016 til og med 1. kvartal 2017.

Ansvarlig redaktør Bjørn-Martin Brandett er ikke overraskende svært godt fornøyd med disse tallene:

– Det var bedre enn ventet. Dette er jo ukentlige tall, og det som betyr noe for våre annonsører. De fleste reklamespotter ruller en uke eller mer, sier Brandett til lokalradio.no.

Han påpeker også at dette er lyttertall fra en periode der alle aktørene fortsatt sendte på FM i hans område. Nå har NRK slått av senderne sine i Hedmark og P4 og Radio Norge vil gå av lufta i juni i år. 
Samtidig er det oppstått en merkelig situasjon i Kongsvinger, der NRK P1 fortsatt sender på FM, selv om Hedmark skulle være “slukket”. Den senderen når også deler av Solørradioens område.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar