Elever fra Nesbru videregående skole. Foto: Radio Latin-Amerika
Radionyheter

Spansk-elever skeptisk til DAB-tvang

Radio Latin-Amerika fikk nylig besøk av elever som lærer seg spansk. De fikk stille spørsmål på direkten og da dreide mye seg om hvorfor Norge stengte FM og valgte DAB

Elever fra VG 1 ved Nesbru Videregående Skole i Asker, besøkte Radio Latin-Amerika for å teste sine spanskferdigheter. María Alonso som er spansklærer sier elevene er svært hyggelige og at de har lært mye spansk i år.

Gjestene deltok i et direktesendt program hvor de stilte mange interesante spørsmål, blant annet ville de vite hvorfor Norge hadde stengt FM-båndet og hvorfor alle radioer ble tvunget over på DAB, videre hvorfor Radio Latin-Amerika kunne fortsette å sende på FM båndet:

-Porque Noruega cerró la FM y optó por la DAB? y porque Radio Latin-Amerika sigue transmitiendo por FM?

Nesbru videregående skole er en kombinert skole. De tilbyr valgfrie programfag fra flere utdanningsprogrammer som mediefag og formgivingsfag. Første år, Vg1, er felles for alle. Som 2. fremmedspråk kan elevene velge mellom fransk, tysk og spansk.

De var også nysgjerrige på musikken lokalradioen spiller og ikke minst ville de se nærmere på studioene til Radio Latin-Amerika i Oslo.

Felicitaciones a los alumnos que dominan bastante bien el español.

HØR INTERVJUET (PÅ SPANSK)

Radio Latin-Amerika er en spanskspråklig lokalradio som fortsatt sender på FM i Oslo. Stortinget har bestemt at kun nisjeradio er lov i Oslo. Kommersielle radiostasjoner har sendeforbud i hovedstaden og andre storbyer.

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar