Radiobingo på Røde Kors-huset Foto: Radio Rjukan
Radionyheter

Spiller radiobingo med Røde Kors

Lokalradio kan nytes på forskjellig vis. Den siste onsdagen i måneden er det nå hyggelig og sosialt treff med radiobingo på Røde Kors-huset på Rjukan.  

Det er mange over hele landet som samles hjemme hos noen for å spille radiobingo på lokalradioen. Radio Rjukan har levert radiobingo hver onsdag i over 30 år og nå har det blitt enda mer sosialt.

Det er på forslag fra Nina Heimark i Røde Kors omsorg at folk nå inviteres til å spille bingo sammen på Røde Kors-huset.

– Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger. Mange spiller aleine hjemme, og da er det mer trivelig å være sammen. Vi er litt sosiale før og etter, og har litt å bite i og kaffe, og vi bidrar til at folk kan komme hit hvis de trenger det, sier Nina Heimark i Røde Kors Omsorg til radiorjukan.no.

Onsdag sist måned var det ti som fant veien, og hadde det trivelig, der en prøvde seg på bingo for første gang.

Røde Kors sin omsorgstjeneste består av noen hyggelige folk som gjerne arrangerer litt.

– Vi tenkte vi skulle begynne med én onsdag i måneden, den siste. Så får vi se om det er større behov. Og så baker vi kaker, og til byr på kaffe. Bingobonger må folk ha med sjøl, sier Nina Heimark, som tok det på sparket da forslaget kom.

Det er flere som kan bingo i lokalet, og noen har nervene så under kontroll at de kan strikke imens.

Og stemningen vekslet mellom stillhet og gode kommentarer, da en av medarbeiderne i Radio Rjukan var innom lokalet.

Etterhvert som det nærmet seg var stemningen høy, men ingen stakk av med premie mens de var der.

Ingen tvil om at første onsdagen ble en suksess, og det som må være verdens beste sjokoladekake fikk også bein å gå på.

– Vi satser på at det er et behov, og så får folk ta kontakt om de trenger transport, sier Heimark. og inviterer alle som vil til å bli med.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar