Radionyheter

Spleiselag for 5000 Bergen

En lytter som elsker lokalradioen har satt i gang en redningsaksjon for 5000 Bergen. De har havnet i en kinkig navnestrid med P4-gruppen, som trolig går til retten. 

En privatperson med navn Roy Petter Eriksen har satt i gang en innsamlingsaksjon på Spleis.no for å bistå 5000 Bergen i sin kamp mot P4-gruppen.

Bakgrunnen er at P4 har stevnet lokalradioen i Bergen inn for retten for bruken av slagordet: “Lyden av Bergen”. P4 mener det er altfor likt deres slagord: “Lyden av Norge”.

Det har vært en dialog mellom partene, men saken skal nå behandles i retten, der P4 varsler et erstatningskrav på 277 000 kroner. Dette har fått Roy Petter Eriksen til å reagere. Han kaller seg “En som elsker 5000 Bergen”:

– Tenk at de først har sparket gjengen, og lagt ned P5 Bergen, for å så gå etter dem når de prøver å starte noe eget. Helt umenneskelig…

Hvis P4 vinner dette her, så vil vi stå igjen UTEN en egen lokalstasjon. Ingen som vekker oss om morgenen med tidenes humør og forteller oss om full stopp på Puddiken. Det er da ingen som gir oss info om byen vår og vi blir stående igjen med et dårlig radiomonopol.

Tenk at det er dette de velger å bruke rettssystemet våre til, har vi ikke viktigere saker å bruke skattepengene våre på??, skriver Eriksen på spleis no.

Pengene som samles inn skal gå til omkostninger rundt søksmålet som advokathonorarer med videre. Til nå er det samlet inn drøyt 5500 kroner.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar