Alf Myhre har fått konsesjon for å drive lokalradio på FM i fem kommuner i Sogn og Fjordane
Radionyheter

Starter ny lokalradio på FM i Sogn og fjordane

Radio Vest er navnet på en ny lokalradio som innen sommeren er omme, skal være operativ på FM i flere kommune i Sogn og Fjordane. Personen bak er Alf Myhre som har lang erfaring fra lokalradiodrift på Sørlandet.

Det er Selje, Vågsøy, Bremanger, Askvold og Flora som nå får sin egen lokalradio.

– Området vi har fått konsesjon i har stått uten lokalradio i flere år, og siden jeg selv kommer fra Vågsøy synes jeg det kan være en spennende utfordring, sier Myhre til lokalradio.no.

Han kan fortelle at utbyggingen av FM-nettet starter i det små og at Radio Vest skal være på luften med en sender i løpet av sommeren.

– I første omgang setter vi opp en sender på Bremanger som skal dekke et stort område, men vi ønsker også å etablere små omformere i området etterhvert. Vi håper å være på lufta med første sender senest til sommeren, men mulig før.

Myhre som er bosatt på Vigeland i Vest-Agder har vært aktiv innen lokalradio på Sørlandet siden tidlig på 90-tallet. Han har dermed bred erfaring innen både drift og radioteknikk. Hans nye radioprosjekt skal fylle sendetiden med lokalt innhold og håper på samarbeid med andre radiostasjoner i området.

– Radio Vest blir lokale sendinger, god musikk – men også samsending med andre lokalradioer i nærheten hvis mulig. Vi søker også samarbeid med større kommersielle aktører. Driften vil hovedsaklig finansieres med radiobingo, men også noe lokal reklame, sier Myhre.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar