Bjørn-Martin Brandett og Øistein Wien i GudbrandsdalsRadioen (Foto: Gudbrandsdalsradioen)
Radionyheter

Starter ordinære sendinger i august

Eierne av Gudbrandsdalsradioen har jobbet iherdig i sommer med å sette opp sendere til den nye lokalradioen. Nå er det straks klart for offisiell åpning. 

Bak GudbrandsdalsRadioen står selskapet HedmarksRadioene AS som driver 7 lokale radiostasjoner i Hedmark.

Selskapet søkte, og fikk, FM-konsesjon for kommunene Nord-Fron, Sør-Fron, Ringebu og Øyer. Fra før har selskapet også konsesjon til å drive DAB-nettet i Valdres og Gudbrandsdalen.

– Folk virker veldig positive til å få ny lokalradio, og vi er spente på mottakelsen, sier radiosjef Bjørn-Martin Brandett.

– Nå er vi på jakt etter frilansere fra Midtdalen, og gjerne med utpreget dialekt, sier Brandett, som er spent på hvordan den nye radiobingoen blir mottatt.

Selskapet som står bak alle disse radioene omsatte i 2017 for 9,2 millioner kroner og leverte et resultat etter skatt på 270.000 kroner.

– I Hedmark driver vi lokal lokalradio i fem ulike områder, og i tillegg har vi to rene DAB-kanaler. Vi ser et potensial i Gudbrandsdalen, og tror at folk også her er opptatt av nærstoffet og det helt lokale.

GudbrandsdalsRadioen skal være en lokal lokalradio for Gudbrandsdalen, og vi gleder oss stort til å komme i gang, sier Bjørn-Martin Brandett, som er daglig leder i selskapet.

Nå er følgende sendere satt i drift:

Øyer 106.3 mhz
Tretten 104.5 mhz
Fåvang 106.8 mhz
Ringebu 107.6 mhz
Vinstra 105.0 mhz
Kvam 107.0 mhz
Venabu, Rondablikk og Gålå kommer.

For de som venter i spenning starter de ordinære sendingene 20. august. Den første radiobingoen går etter planen på lufta 22. august.

GudbrandsdalsRadioen vil etter hvert være fullt oppe med lokale, regionale og nasjonale nyheter, i tillegg til musikk, radiobingo og mye mer.

Totalt 10 FM-sendere skal settes i drift, og tillegg vil Lillehammer bli dekket av det lokale DAB-nettet i løpet av 2018.

– Å bygge ut DAB er svært kostbart, og dette må gjøres trinnvis i Gudbrandsdalen. Nå starter vi med å få i drift FM som er langt rimeligere. FM-konsesjonen er foreløpig forlenget til 2022, og vi har stor tro på at FM vil leve videre også etter dette, sier Brandett.

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar