Jan Johnsen befarer et av sendepunktene i forbindelse med den forestående DAB-utbyggingen (Foto: Privat)
Radionyheter

Starter storstilt utbygging av lokale DAB-nett i Nord-Norge

Radio 3 Bodø, Radio Tromsø og Radio Bardufoss starter i løpet av kort tid byggingen av tre lokale DAB-nett i Troms og Nordland. Til sammen seks sendere skal monteres og være i drift før årsskiftet.

I en pressemelding kommer det frem at radiostasjonene i nord har valgt det norske selskapet Paneda som utstyrsleverandør.

– Avgjørelsen med å bruke Paneda systemet var enkel å ta. Etter en periode hvor vi evaluerte flere systemer ble det klart at Pandea matcher det vi søkte etter. Systemet har et moderne brukergrensesnitt som oppfyller alle kravene våre, er lett å håndtere og vedlikeholde. Siden vi er «nybegynnere» i forhold til DAB-teknologien, har det vært svært tilfredsstillende å registrere at Pandeda har forstått behovene våre, og at vi sammen har kunnet finne løsninger som var holdbare for oss. Nå ser vi framover til å starte en ny æra med digital radiokringkasting – med godt innhold til våre lyttere, sier Jan Johnsen i følge pressemeldingen. Han er daglig leder i Johnsengruppen AS som er majoritetseier i de tre radioselskapene.

DAB-nettene som nå skal bygges ut er region 31 – Salten, region 34 – Harstad og region 35 – Nord-Troms.

– Vi etablerer i første omgang seks sendere – to i hver region. Med disse vil vi dekke om lag 50 prosent av områdene, sier Johnsen til lokalradio.no.

Han legger til at alle senderne vil være i drift før nyttår.

Også Radio Sør i Kristiansand er kommet langt med planleggingen av sitt lokale DAB-nett. Radiokanalen har anleggskonsesjon for Vest-Agder fylke og vil etter det lokalradio.no erfarer i første omgang etablere to sendere i Stor-Kristiansand og en sender i Mandal.

Tidligere denne uken ble det også kjent at eierne av 1 FM Molde har bestemt seg for å satse på DAB og vil investere millioner av kroner i digitalradio. Nea Radio vil i løpet av kort tid slå på de første DAB-senderne i deres omfattende lokale DAB-nett i Sør-Trøndelag.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar