Nina Einem Foto: NRK
Radionyheter

Startet i lokalradio i Harstad, nå sjef i NRK

NRK har ansatt Nina Einem som ny distriktsredaktør i NRK Troms. Hun startet sin karriere som 14-åring i lokalradio.

Den journalistiske interessen hennes ble vekket allerede da hun som 14-åring startet med nærradio i en ungdomsdrevet radio i hjembyen Harstad, skriver NRK i en pressemelding:

– Jeg fikk tidlig innsikt i journalistikkens rolle og betydning i samfunnet, og viktigheten av den har ikke blitt mindre i dag, kanskje tvert imot. Som leder i NRK er det spennende å få jobbe operativt og strategisk med utvikling av journalistikken videre, sier Einem

Det står ikke eksplisitt at det var Radio Harstad hun startet i som 14-åring, men Radio Harstad hadde sin første sending 10. Desember 1985, og har siden begynnelsen vært en radiostasjon driftet av ungdom.

Ungdommene velger sitt eget driftsstyre som står for radioens innhold. Radioen har i dag 2 ansatte, gjennom Harstad Kommune, som står for den daglige driften og veiledning av ungdommene.

Radio Harstad er et aktivitetstilbud til kommunens ungdom og er en del av Kulturenheten i Harstad Kommune, sammen med Ungdommens Hus, Kulturskolen m.m. Radioen eies av Interesseforeningen for Radio Harstad (IFRH) som består av tidligere radiomedarbeidere.

I NRK-sammenheng har Nina Einem solid bakgrunn som journalist og mellomleder. Hun har siden november fungert som distriktsredaktør i Troms, og var før det redaksjonssjef i ni år.

Hun har erfaring fra arbeid med flere større prosjekter i NRK, blant annet i den sentrale prosjektgruppa for NRKs valgdekning i 2015 og 2017. Hun er styremedlem i Nordnorsk Redaktørforening og for Svarte Natta-konferansen og har også vært med i styret for Barents Press Internasjonal.

– Jeg er svært glad for å få en dyktig, tydelig og handlingskraftig leder som Nina til å lede NRK Troms fremover, og Nina blir også et verdifullt tilskudd til regionledergruppa i Region nord, sier regionredaktør Tone Kunst.

Nina Einem sier at hun ser frem til å lede NRK Troms sin nyhetsavdeling videre. NRK Troms har ansvar for nyhetsdekningen av Troms og Svalbard.

– Vi har planer for utvikling av journalistikk og redaksjon som jeg gleder meg til å ta fatt på fremover sammen med resten av ledergruppa, sier den nytilsatte distriktsredaktøren i Troms.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar