Illustrasjon: Lokalradiosender på Brannfjell i Oslo
Radionyheter

Stille på lufta i Oslo

Det blir stille på lokalradioer som sender fra Brannfjell i Oslo mandag, på grunn av nødvendige arbeider med teknisk utstyr.

Det er Norkring som skal bytte kablene på antennene på senderpunktet på Brannfjell, der en rekke lokalradioer i Oslo sender fra. Dette arbeidet vil pågå i cirka 2 timer fra 10.05 mandag 11. april.

– Lokalradioene som sender får kutt i sendingene i det tidspunktet, opplyser Hans Dahle i Radio Latin-Amerika, som er en av mange stasjoner som rammes av stillhet på lufta denne dagen.

Ifølge meldingen fra Norkring er det avdekket dårlige jumperkabler i gruppeantenna på ca 80 meters høyde oppe i masta. Kabler mellom hoved antennefordeler og gruppefordelere som må byttes. Dette gjelder FM lokalradio.

Dette er det arbeidet som skulle vært utført 21. mars, men ble da utsatt etter tilbakemeldinger fra lokalradioene. Det vil bli nødvendig med sendebrudd i hele perioden, opplyser Norkring.

De har valgt å prioritere nyhetene på helslaget og kutter derfor kabelen først 10.05. Etter planen skal alt være i orden før kl. 12

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar