Ådne Feiring FOTO: Radio Nova
Radionyheter

Diverse konsekvenser for lokalradio

Korona-pandemien får også konsekvenser for mange lokale radioer, som innfører diverse tiltak. Noen må kutte, andre øker produksjonen og innfører beredskapsradio.

Flere lokalradioer melder om økt aktivitet med nyheter fra lokalmiljøet i disse krisetider, men ikke alle lokalradioer har gode nyheter.

En av lokalradioene som går drastisk til verks er Radio Nova i Oslo, som nå stanser all produksjon av nye programmer:

– Vi har innført en midlertidig produksjonsstopp, men vil fylle lufta med repriser og masse godt radioinnhold, forteller ansvarlig redaktør Ådne Feiring.

Han sier at studentradioen heldigvis har et enormt lager å ta av for å likevel sende kvalitetsinnhold. Forøvrig er alle frivillige og ansatte i Radio Nova blir bedt om å holde seg hjemme.

– Det er en beklagelig situasjon, men vi har ikke kapasitet til å følge nødvendige rutiner for renhold, og vi har trange lokaler med begrenset isolasjon. Dette er derfor eneste mulighet for oss. Vi vil gjøre vårt for å begrense spredningen av smitte, sier Feiring til lokalradio.no.

Situasjonen er helt annerledes for Lokalradioene i Innlandet, tidligere Hedmarksradioene. De satser på mer produksjon av lokalt stoff i dagene og ukene fremover:

– Vi har gått i en slags beredskapsmodus. Lokale soninger er opphevet, og alle 7 kanaler sendes nå felles. Dette fordi sendinger i opptak blir gamle før de rekker å gå på lufta. Nå er vi tett på situasjonen i hele Innlandet, forteller radiosjef Bjørn-Martin Brandett.

Han har tre programledere som sender strekket 06-18 og seks reportere som lager innhold til disse sendingene daglig. Brandett er litt bekymret for den økonomiske situasjonen for lokalradioene i Innlandet, men tror ikke hans radioer vil bli hardest rammet.

– Vi er bekymret for reklamemarkedet, men har heldigvis radiobingoen å støtte oss på i denne krevende situasjonen, forteller redaktøren til lokalradio.no.

Radio 3 Bodø får en spesiell utfordring i dagene og ukene som kommer, ettersom radioens programleder Benjamin Solås er på vei hjem fra ferie i utlandet:

– Jeg er på ferie så det som venter meg når jeg kommer hjem er 14 dager med karantene! Så jeg blir nødt å lage studio i min egen stue for å kunne gjennomføre sendinger, forteller Solås til lokalradio.no.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar