Hedmarksradioene åpner sitt DAB-nett: Line Langnes, Bjørn-Martin Brandett og Ole Jørgen Torvmark.
Radionyheter

Stor glede i Hedmarksradioene

Hedmarksradioene er svært fornøyd med å ha allerede sikret seg tre området for utbygging av lokal DAB. Nå kan vi fortsette utbyggingen, sier daglig leder.

Nkom og Medietilsynet offentliggjorde i går resultatet av registreringen til auksjon av anleggskonsesjonene for lokal DAB. I de områder hvor det bare var en søker ble konsesjonene tildelt direkte.

SE HELE LISTEN HER

HedmarksRadioene (tidligere Radiodrift AS) er tildelt de lokale DAB-konsesjonene for region fire, fem og seks frem til 2031. Region fire omfatter Hedmarken, Elverum, Solør og sør-fylket. Region fem omfatter Trysil, Engerdal og Østerdalen. Region seks omfatter Valdres og Gudbrandsdal.

– Dette er en gledens dag for oss. Vi har prøvekonsesjon i region fire og fem frem til 31. desember 2016, og har bygd opp et godt fungerende sendernett i region fire. Nå har vi en forutsigbarhet som gjør at vi kan fortsette utbyggingen, sier Bjørn-Martin Brandett, som er daglig leder i HedmarksRadioene.

Valdres og Gudbrandsdalen er et helt nytt område for den lille radiokjeden med utspring i Solungen Bygderadio på Flisa.

– Dette er konsesjoner som gjelder i 14 år, og vi må tenke langsiktig. Planen er å starte i Lillehammer og bygge Gudbransdalen nordover. Dette er et voldsomt krevende område, men vi tror det skal være mulig å få til lønnsom radiodrift også her i neste 14-årsperiode, sier Brandett.

Etter at registeringen var gjennomført viste det seg at det ikke var noen interesse for å bygge ut DAB i 17 områder. Dette overrasker ikke seniorrådgiver Linda Andersen i Medietilsynet:

– Medietilsynet synes det er positivt at det er interesse for utbygging av et DAB-nett i hele 20 av 37 regioner. Det er lagt til rette for at de fleste lokalradioer kan fortsette på FM i fem år til, og det er derfor ikke overraskende at det ikke er meldt interesse for utbygging av DAB-nett i alle 37 regionene, sier Andersen.

Resultatet av registeringen var at 18 områder ble tildelt direkte og i bare to var det flere enn en søker. Det betyr auksjon i disse to områdene 15. mars. Nkom hadde regnet med at det ble noen flere auksjoner, forteller sjefsingeniør Tore Lunestad:

– Det hadde ikke vært unaturlig om det hadde vært auksjon i flere lokalregioner nå i den permanente tildelingen som har varighet ut 2031, enn det var i prøveperioden. Likevel synes vi at en tildeling i 18 av lokalregionene i tillegg til de 2 som det vil bli auksjon i 15. mars er bra, sier Lunestad.

Han tror at det vil komme flere interessenter i de 17 ledige områdene etter hvert. Nkom og Medietilsynet ta stilling til hva som vil skje med de ledige lokalregionene etter at auksjonen er avsluttet.

I Hedmark vil Hedmarksradioene nå satse stort på utbygging og lover flere kanaler. I dag er det følgende radiokanaler som sender på det lokale DAB-nettet i Hedmark: Radio Metro Mjøsbyene, Radio Metro Romerike, Radio Rox, The Beat, Radio Exact, SolørRadioen, SolørRadioen+ og ElverumsRadioen.

– Flere kanaler vil komme til i takt med utbyggingen. Nå har vi et mål om å få TrysilRadioen og Radio Kongsvinger på DAB så fort som mulig, og videre utbygging i Nord-Østerdal og Gudbrandsdalen vil bli neste skritt, sier Brandett.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar