Radio 102 mottar pris for årets lokalradio på Prix Radio 2018 Foto: Kyrre Dahl
Radionyheter

Stor glede over nominasjoner

Som kjent gjør lokalradio det bra når det gjelder nomineringer til årets radiopriser. Dette tas godt imot og viser at lokalradio kan være på høyden med rikskanalene. 

De som har fulgt med på Prix Radio har nok lagt merke til at de fleste prisene har gått til riksaktørene NRK, P4 og Bauer. NRK er den aller største aktøren på radio i Norge og det er dermed ikke overraskende at statskanalen stikker av med flest priser hvert år.

Lokalradio har gjennom årene tatt noen priser, men sjelden har det vært så mange nomineringer som i år. Hele 16 bidrag fra lokalradio er nominert til Prix Radio 2016 og det betyr at det er mange nomineringer også utenom “Årets lokalradio” som nødvendigvis går til en lokalradio. Blant annet er Nea Radio nominert i kategorien “Årets Radiokanal”:

– Jeg er utrolig stolt over at vi er nominert som Årets Radiokanal, og må takke de ansatte for den utrolige innsatsen som har blitt lagt ned gjennom alle år. Nå ser vi hvor langt vi har kommet, sier daglig leder i Nea Radio, Stian Elverum.

Nea Radio er i godt selskap i den gjeveste kategorien. De andre nominerte til denne prisen er NRK P2, Radio Norge og P4.

– Det er ingen tvil om at dette er hard konkurranse for oss, men uansett utfall så er det hyggelig å bli nevnt i det gode selskap, sier Elverum.

1 FM klarte å bli nominert i fem kategorier i fjor og jobben klarte lokalradioen fra Molde det samme i år. Stian Viken i 1 FM er godt fornøyd med det:

– Det er selvfølgelig veldig stas å få så mange nominasjoner i år også, sier Viken og fortsetter:

– Vi er bare oss selv på godt og vondt. Også har vi et konsept som fungerer bra, sier Viken om hvordan de klarer å få såpass mange nominasjoner. På Facebook-siden sin feirer de på følgende måte:

– Vi er fole fornøyde, men også sjokkerte over at vi er argaste lokalradioen med fem nominasjoner til Prix Radio! Det er akkurat like mange nominasjoner som i fjor og vi skal konkurrere mot de største av de store i kategoriene årets lokalradio, årets lokale radioprogram, årets nyhetsbulletin, årets hendelsesdekning og årets humorinnslag. Prix Radio er 30. oktober. Ta bli svert!

Både Nea Radio og 1 FM Molde er nominert til å bli årets lokalradio, sammen med Radio 102, Studentradioen i Bergen og Radio Nova.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar