Fra venstre Morten I. Schei, Leif Tore Surén og Bjørn-Martin Brandett. Foto: Hedmarksradioene
Radionyheter

Stor jubel hos Hedmarksradioene

Alle kanalene til lokalradiogruppen Hedmarksradioene øker kraftig. Det viste lyttertallene for 2. kvartal som nylig er lagt fram. Elverumsradioen kan vise til en økning på hele 70 %. 

ElverumsRadioen øker fra utrolige 10 til 17 prosent daglige lyttere. 34 prosent av elverumsingene hører på ElverumsRadioen hver uke, og det gjør kanalen til landets 5. mest populære lokalradio i eget område. Det viser tall som Kantar TNS har laget for Norsk Lokalradioforbund.

Den store fremgangen er det Elverumsradioen som står for, men søsterkanalen Solørradioen er den største kanalen, målt i prosent. 47 prosent av innbyggerne i Solør hører på SolørRadioen i løpet av uka, og 26 prosent hører på hver dag. Det gjør at SolørRadioen er landets nest mest populære lokalradio i eget område.

– Helt utrolig, og det viser at vi har funnet rett måte å drive radio på med små ressurser. Merk at disse lyttertallene i all hovedsak er fra før de nasjonale kanalene sluttet med FM-sendinger. Vi venter en solid vekst også i kvartalene som kommer, sier Bjørn-Martin Brandett, som er daglig leder i HedmarksRadioene AS.

Selskapet driver SolørRadioen, SolørRadioen+, ElverumsRadioen, HamarRadioen, TrysilRadioen og ØsterdalsRadioen. I tillegg eier selskapet 30 prosent av Radio Kongsvinger. Alle kanalene går frem på den siste målingen. Totalt har kanalene fått 5.570 nye lyttere i perioden.

– Dette er selvsagt kjempegode nyheter for oss, og vi er veldig spente på tiden som kommer. Mange har ikke kjøpt seg DAB-radio, og det vil selvsagt gi oss en stor fordel i årene som kommer. Vi blir på FM til 2022 slik det er nå, og skal ta kampen for å få fortsette også etter 2022. Det finnes ingen gode argumenter for at vi skal slå av våre FM-sendere, sier Brandett.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Om NRK og de andre skulle svar på dette hadde det vært akkurat som forventet. Dette har sikkert ingenting med at omleggingen er en riksskandale av dimensjoner.

    Helt tragisk at mediene unngår å grave i dette. Kan jo nesten virke som hele medienorge er fullstendig kneblet. Bort sett fra et par enkeltoppslag – er det fullstendig taushet. Også politikerne virker fullstendig paralysert.

    Må vi ha noen nasjonale katastrofer før noen innser at FM er eneste løsningen?