Ove André Aarskog i Radio Stryn. Foto: Privat
Radionyheter

Stor jubileumssending i Radio Stryn

Radio Stryn har vært 30 år på lufta og markerer det med en større jubileums-sending 7. og 8. desember. 

Festen starter fredag ettermiddag med diverse programmer fra alle driftsår siden den forsiktige oppstarten i 1987, og fast etablert i 1988. Utover i de små timene kan lytterne også få med seg retro-klipp.

Lørdag blir det gjester i studio som skal mimre om 30 år med lokalradio, og om kvelden blir det jubileumsbingo.

– Det er ekstrabingo, så torsdagsbingoen går som vanlig, sier Ove André Aarskog, som er markedssjef i Fjordingen og har ansvar for det praktiske arbeidet med radiosendingene.

Det er lokalavisa Fjordingen som eier Radio Stryn og de skriver følgende om sin egen lokalradio:

– Mange har et forhold til Radio Stryn, og spesielt bingosendingene hver torsdag er populært. Då sitter noen alene mens andre bruker bingoen til å samle venner til sosialt treff og spill. Det sitter også mange rundt i området som selv har vært involverte i ulike sendinger, eller har triveliege minner fra tiden da de gjorde en innsats for lokalradioen.

Folk har positivt stilt opp i styret, noen har påtatt seg jobb som teknikere og andre har vært programskapere. Radio Stryn har faktisk vært et springbrett med god trening for flere som senere har fått karriere i regionale og landsdekkende medium.

74 år gamle Arne P. Sunde er en av veteranene i Radio Stryn og har blant annet bidratt til et jubileumsbilag om lokalradioen i årsskriftet til Stryn historielag.

Det han husker best fra Radio Stryn gjennom 30 år er «Kven veit?». Dette var et spørreprogram for skolene i Hornindal og i Stryn, med 16 lag fra 14 skoler. Hornindal skule og Tonning skule stilte med to lag hver. Det ble i alt 19 sendinger over halvannen time hver gang og med totalt 280 spørsmål.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar