Radio Korona Foto: Radio Nordkapp
Radionyheter

Stor suksess for Radio Korona Live

Det startet som et konsept på lokalradio. I romjulen samlet live-forestillingene av Radio Korona ikke bare lokalbefolkningen, de samlet også inn penger til lokale foreninger. 

Etter at pandemien slo til i vår har blant annet Andreas Børvik og Ole Håvard Olsen hatt egne kveldssendinger i Radio Nordkapp under tittelen Radio Korona. I mai var det et stort sug etter lokal underholdning fordi alle måtte sitte inne, dermed kom Radio Korona på lufta.

Konseptet ble viderutviklet og i romjulen ble Radio Korona en live-forestilling fra kinoen, er en erstatning for de avlyste revyene og Musikkshowet. Det var forestillinger 28. desember og 29. desember med publikum i salen og på internett. Dette mener kringkastingssjef Raymond Elde om showet:

 – Det er lenge siden jeg har flirt så mye også ofte som jeg gjorde om kvelden 4. juledag. Her var det mye god humor med slående lokale poenger og et godt humør igjennom 100 minutter.

Det var lagt opp som ei tv-sending med videoer, gjester, musikk og mye galskap. Det var også gjensyn med kjente og kjære artister som vi har møtt mange ganger på revy- og show-scenen.Programlederne og artistene fikk oss til å kjenne på den tradisjonelle julestemningen som vi alle er oppvokst med på Magerøya – revy og show i romjula.

Musikken sammen med aktører, teknisk personell og alle andre gjorde Radio Korona talkshow til en flott opplevelse, er omtalen fra kringkastingssjefen.

Det ble solgt 120 stream til premieren mandag kveld og 130 til forestillingen tirsdag kveld.

–Det tallet kan minimum ganges med fire, så vi nådde nok ut til over 1 000 personer i løpet av to kvelder. Det sier Andreas Børvik til Radio Nordkapp.

Det var også publikum i kinosalen under forestillingene.

-Vi samlet inn nesten 30 000 kroner underveis i sendingene. Pengene blir fordelt mellom Honningsvåg Turn & Idrettsforening og Honningsvåg Musikkforening, sier Andreas Børvik til Radio Nordkapp.

Innsamlingen av penger kostet Andreas Børvik håret. Etter showet tirsdag kveld virket han misfornøyd under klippen, men onsdag ettermiddag var han fornøyd med summen som kom inn.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.