Jan Johnsen i studio til Radio Bardufoss
Radionyheter

Storsatsing på lokalradio i Troms

Radio Tromsø og Radio Bardufoss oppgraderer sine sendernett og vil dekke nesten hele Troms når de er ferdig. FM er kommet for å bli, sier lokalradioeier. 

Radio Tromsø har overtatt store områder etter at Radio Skjervøy og Radio Karlsøy la ned sine sendinger. Nå pågår en større utbygging av FM-nettet til lokalradioen i Troms.

Oppgraderingen gjør at Radio Tromsø nå er tilgjengelig på FM-nettet i Nordreisa, Skjervøy, Lyngen, Kåfjord, Storfjord, Kvænangen og Karlsøy, samt store deler av Ringvassøy og Vannøya.

Men, det stopper ikke der, for sammen med Radio Bardufoss er planen at Radio Tromsø skal dekke så og si hele fylket:

– Vi har fått vanvittig mye positive tilbakemeldinger på at Radio Tromsø nå er å høre mange flere steder. Når vi er ferdig med FM-oppgraderingen skal vi sammen med Radio Bardufoss nå 95 prosent av befolkningen i Troms, sier daglig leder og eier Jan Johnsen i Radio Tromsø til Nordlys.

Johnsen sier at de nå ser en mulighet etter at rikskanalene slo av sine FM-sendere i fjor. De aller fleste lokalradioene har fortsatt konsesjon til å sende på FM og det er bra for lytterne, mener lokalradioeieren:

– Vi har valgt å ivareta det radiosystemet som resten av Europa satser på. FM er kommet for å bli, sier Johnsen til Nordlys.

Radio Tromsø får skryt for sin satsing i Nord-Troms. Den er lagt merke til i området:

– Jeg er positivt overrasket over at kanalen utbedrer FM-nettet, sier ordfører  i Skjervøy, Ørjan Albrigtsen. Han har inntrykk av at veldig mange i kommunen fortsatt hører på FM, særlig de eldre.

– Satsinga til Radio Tromsø er sprek. Det er utrolig tøft av kanalen å utnytte muligheten slukkingen  av FM-nettet gir de små radiokanalene, sier Albrigtsen til Nordlys

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar