Foto: Pål Lomeland
Radionyheter

– Stortinget er ført bak lyset!

DAB-skandalen er et faktum. Stortinget er ført bak lyset, mener journalist i avisa Nordlys, Ola Solvang. I en kronikk slakter han DAB og den politiske prosessen. 

I kronikken går det fram at Solvang var positiv til DAB før han kjøpte seg DAB-radio og kjørte en tur gjennom landet. Det var kun på det sentrale østlandet at dekningen var akseptabel, mener Solvang. Han er også mektig irritert på at hans nye flotte DAB-radio ikke kan brukes i Sverige.

– Det mest oppsiktsvekkende med DAB–skandalen er at et snevert fagmiljø på Østlandet har fått lov til å leke seg uhemmet med en vill ide om å skape en helt ny radiovirkelighet. De har samarbeidet tett med elektronikkbransjen som gnir seg i hendene over at folk nå blir tvunget til å skrote gulle gode FM–radioer, og kjøpe nye DAB–mottakere, skriver Solvang. Han fortsetter:

– De som har ledet dette prosjektet har kunnet operere i en boble der mer underholdning for de få er satt foran hensynet til dekning, og radioens klassiske oppgave som formidler av viktige beskjeder til befolkningen i et grisgrendt fjell–land, mener Nordlys-journalisten og trår til i neste avsnitt:

 – Stortinget er ført bak lyset. Politikerne har fått seg forelagt kart og beregninger, som kun har vært teoretiske. Det har knapt vært gjennomført feltarbeid for å verifisere at teoretisk dekning stemmer med virkeligheten. Så tilfeldig har dette vært at da Nordlys tidligere i vår spurte om dekningen i havområdene, innrømmet NRKs distribusjonssjef, Øyvind Vasaasen, at det hadde de glemt å sjekke, står det å lese i kronikken.

– I 2015 avleverte den svenske Riksrevisionen en knusende granskingsrapport over Sveriges planlagte DAB–satsing. Rapporten veide tungt da Riksdagen vedtok å skrote hele DAB–prosjektet. Revisorene konstaterte at overgangen til DAB neppe var samfunnsøkonomisk lønnsom. Den ville dessuten gi et mindre robust radionett, og dårligere områdedekning enn FM.

HER KAN DU LESE HELE HANS KOMMENTAR

Etter planen skal riksradioene slukke sine FM-sendere i 2017 og sende kun digitalt. De aller fleste lokalradioene fortsetter å sende på FM fram til 2022 og muligens enda lenger.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

69 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar

 • Helt siden jeg tok lappen for snart 30år har det vært sånn at om en skulle høre på radio på den drøye 4 mil lange strekka til nærmeste by, måtte en kjøre en bestemt rute, avvek en fra den datt selv FM radio ut.

  Arbeidsveien min de siste 10 år har ALDRI hatt brukbar radio dekning uansett medie, Kun NRK P1 var det mulig å få inn med mye skurr på dager med helt spesiell forhold.

  Så jeg har ikke noe forhold til radio i bil. det blir spilt mp3 filer via en cd veksler som takler dette, DAB gidder jeg ikke å sette inn da jeg tviler på at mottaks forholdene er stort bedre enn de var med FM.

 • Som radiolytter er det bare å registrer etter reising på kryss og tvers i Norge at DAB fungere dårlig i bil og båt. Vi har en god antenne (oppgradert) og tuner, men fungerer nå best til å linke opp telefon / PAD til nettradio og lydbok samt spillelister med blåtann.. Synd at vi også har mistet kortbølge senderene, er vel bare Vardø som fortsatt sender til de av oss som ferdes i nord / Arktis. Med tanke på samfunnsikkerhet er dette en katastrofe. Det er dessverre slik at når et system ikke virker tilfredsstillende velger man andre løsninger. Det blir vanskelig å varsle om ulykker og farer, samt værvarsler til publikum som ferdes i Norge. Synd.
  Spørsmålet er vel nå, hva blir den endelige prislappen på DAB systemet.
  For vi vet dessverre hvem som skal betale.

 • DAB = kontroll med norske velgeres meninger.

  Så mange artikler som dokumenterer at DAB er idiotisk. Økonomisk, teknologisk, praktisk og logisk. Hvorfor så få som klarer å se at den egentlig hensikten er å hindre at norske velgere utsettes for skadelige meninger og holdninger. Tenk om de hadde hørt radio gjennom Internett? Kanskje til og med fra Utlandet? Da kunne NRK og resten av den politisk korrekte maktelite risikert redusert kontroll med Folke-meninga. Hvordan skulle det da gå med Den Norske Folke-sjela? DAB er viktig og nødvendig. Koste hva det koste vil!

  • Det er jo nettopp det vi gjør. Hører radio fra utlandet på nettet. Anbefaler engelske Radio Caroline. De snur ikke platebunken hver dag slik norske radiokanaler gjorde. Hva de gjør i Norge nå vet jeg ikke da DAB-kanalene er boikottet fra nettradioen. De finns visst også på nettet og ikke bare på BAD+

 • Meget enkelt for min del. Jeg hører ikke på norsk radio mer. TuneIn Radio gir meg tilgang til så ufattelig mye mer.
  Jeg kjøpte også nylig TV etter flere år uten, fordi jeg ville ha en stor skjerm til Netflix. Hvor dum går det an å bli? Jeg hadde jo fullstendig glemt av den forbanna lisensen, så TV’en selges eller skrotes.

 • Er helt enig med artikkelforfatteren. Men hjelper dette til å få politikere til å snu. Kanskje påtide noen blir stilt til ansvar for dette. Eller er det slik at er du politiker kan du gjøre hvor mye dumt du vil uten at det får konsekvenser.

 • For ikke å snakke om sikkerheten. Nå vil ikke utenlandske biler på ferie i Norge kunne få noen meldinger.
  Skiltene langs veien sier fremdeles info på FM og frekvensen, men det virker jo ikke lengre.

  • Uten å ta stilling til DAB vs FM; hvor mange utlendinger ville forstått en melding på norsk? Det er vel ikke folk fra nabolandene som topper besøkstallene her i landet? Tror ikke det tyske pensjonistekteparet i bobil hadde forstått mye verken på DAB eller FM.

 • Ser at Rolf Evensen har en helt annen opplevelse av Dab i Flatanger enn mange av oss som bor her.
  Vi har hatt FM radio stort sett over hele eiendommen i alle år. Dette er det første året på ca. 30 år vi gjør våronn og slåttonn uten å få høre radio i traktorene, til tross for bra radio og takantenne. Vi får inn Dab en plass i huset. Å gå rundt ute med radio-øreklokker når man jobber er det slutt på. Når vi kontakter “Dab-telefonen” er det første de gjør å mase om hva slags radio og antenner vi har. Når det er klarert forteller de oss at vi har Dab-signal, for det ser de på skjermen sin. Utgangspunktet er at det vi kjøper ikke holder mål, og at de vet at vi har signal. Sist jeg var på telefonen og forklarte at det ikke er signal her, og at de burde sette opp en sender i nærheten, fikk jeg beskjed om at det ville koste flere hundretusen kroner. Så det er visst uaktuelt. En ting er at vi ikke får mobildekning, men at myndighetene skulle ta i fra oss radiosignalene hadde vi f……… ikke trodd!!!

 • Dette har vi visst lenge. Og når folk no kan høyre det dei vil på data’en, så fell reklamen om all dei nye kanalane bort som visna lauv. Ingen DAB vert kjøpt av meg. Stortinget burde ta DAB-en med seg heim og bli der. Vi treng folk som ikkje tenkjer på den enden dei set på.

 • Bor i Nord Norge.Fikk innstalert Dab i bilen.Det er mer ute enn inne når man kjører bil her.Det e så dårlige signaler at når man søker opp stasjonene,kommer det inn et fåtall.Nei få tilbake det analoge FM nettet.Eller må vi opprette flere tullhus i Norge pågrunn av DAB.

 • Det er vel snart på tide å legge denne tapte saken bak seg. Heller se på hva muligheter den nye platformen gir. Dette er et paradigme i skifte i radio distribusjon den nå ikke melder seg på vil forsvinne fra eteren i nær frem tid. Det er på tide å møte fremtiden face front i steden får å gå inn i fremtidden med ryggen først. wake up!!!

  • Dette høres ut som et Oslo-inlegg. Ute i distriktene er DAB et enormt tilbakeskritt. Men når landet skal styres av personer som ikke ser utover Ring 3 i Oslo og bruker radioforhandlere som sine eksperter, får vi slike korupte vedtak som dette.

  • Hva du en er så har du ikke forstått en dritt av hva vi snakker om. Hvorfor tror du dab er vraket i alle andre land. Eller er du et geni som vet bedre enn alle andre.

 • .«Ingen» som kranglet når tv-signalene ble digitalisert. Nei, da så «alle» at de fikk byttet til større flatskjerm. Det ville vi ha!
  Blir vel greit når alle har fått signal. Veldig lurt å sjekke om det er utbygd før man tester signalene.

 • Dårligere lydkvalitet, dårligere dekning og ekstreeemt dårlige system som hopper mellom “uklare” kanaler og irriterer og avbryter lytteren. Dette var ting man VISSTE ifra andre lands erfaringer lenge før vi bestemte oss for å gå med på det. Man må da kunne gjøre et lynraskt googlesøk før man bestemmer seg for å stemme kjør på til et slikt omfattende -pissedyrt – prosjekt? Vi er verdensmestere i å si ifra om ting som HAR gått skeis, og er verdensmestere i å ikkd bry oss en døyt om ting som er på vei til å gå skeis. Folket og politikere er begge ført bak lyset, men igjen, atter en gang, utrolig nok, er det av oss selv. Når kommer dagen vi skal lære?

 • Helt enig. Det er bare tull med hele DABen. Betalte i dyre dommer for å få installert i bilen, men er stort sett bare irriterende å høre på da den hopper fra en kanal til en annen.

 • Dersom de samme pengene hadde vært brukt på 5G mobil, kunne alle i Norge hatt gratis mobil og bredbånd til evig tid. Telenor og andre distributører kunne lagt ned….men man trenger vell forbrukere for at folk skal ha noe å gjøre

 • Nå har ITU vedtatt at FM er den internasjonale standarden for varsling, sikkerhet og beredskap. Det er ingen alternativer. DAB+ er et særnorskt og avlegs system. I den grad det fortsatt vil eksistere radio slik vi kjenner det vil internett erstatte det. Da kan en jo også velge selv det en vil høre på. Det er på tide for politikerne å innrømme fadesen og gjenåpne FM riksdekkende av i hvert fall av beredskapshensyn.

 • Også rundt der jeg bor og arbeider faller signalet ut flere ganger på kjøreturen.

  Dette er fryktelig irriterende. Slik var/er det ikke med FM. Det er rett og slett ikke bra!

  Har original montert kombinert FM/DAB+ radio så det er ikke jeg som har slurvet med ettermontering.

  Det er det samme med bilen til kona som er to år nyere (også den med original montert FM/DAB+ radio).

 • Og så sier Statens Vegvesen at dekning i riksveitunnelene ikke blir ferdig før i 2023. De tunnelene som ikke er riksvei får ikke dekning.
  5G utbyggingen og internettradio kommer til å dekke hele landet uten hjelp fra NRK lenge før DAB+ kan gjøre det samme.

 • Finnes det en protestside på nettet? Hytteradio fm fungerer meget bedre enn dab her i stavern, batteritiden til dab er en ekte katastrofe. Tar jo bort et vesentlig element ved hytteferie;radio! Hvordan er det i det hele tatt mulig å vedta noe så dumt som dette her? Dagens storting sitter i saksa og vil for all fremtid fremstå som tidenes idioter.

 • Norge – Befolkningen tvinges til å betale NRK, enten du overhodet ikke liker kanalen og er stein uenig med dets vinklinger. Befolkningen tvinges igjen til å endre, samt betale i dyre dommer for å høre på radio, selv om det virker som de fleste både i og utenfor grensene våre overhodet ikke forstår eller liker denne omgjøringen. Det er ikke mye demokratisk?

 • Det ville koste 200 mill å oppgradere FM, samtidig som “ingen” vet hva DAB innføringen, som nå er nesten ferdig, vil koste.
  DAB er ikke etterspurt av brukerne. Stort antall kanaler er ikke noe poeng, for de fleste hører kun på noen få. Informasjonen DAB kan gi er ikke viktig. Hvor gammel FM teknologien er, er ikke noe poeng da FM gjør den jobben den skal, formidle tale og musikk.
  Fremtiden må være mobilnettet. Det er ikke kapasitet, sier noen. Disse “noen” må forklare meg hvorfor. Det finnes to mobilnettverk i Norge pluss litt ICE, men det finnes over 40 tilbydere som leier kapasitet av Telia og Telenor. Så det må jo være kapasitet?
  Hjemme har vi koblet mobiltelefonen til wi-fi og vi har hundervis av radiokanaler. Kjøp en liten forsterker med Bluetooth, og man har en fullverdig radio.

 • De som kommer til å merke dette med DAB , er vel de som stod i front for å få det realisert. Det var vel så vidt jeg vet P4 , Radio Norge samt en håndfull politikere som trodde at DAB var innovativt og fremtidsrettet. Innovativt ? Tja. Til en viss grad. Men rart at det BARE er Norge som skal KUN ha DAB. Ikke FM ved siden av , slik som resten av landene som har introdusert DAB. P4 og Radio Norge kommer til , eller har mistet mange lyttere i dette prosjektet. Økonomisk , er dette katastrofalt for de. Men hvem bryr seg egentlig ? Nå har vi mange andre å velge mellom , som spiller det vi vil høre på , uten at vi skal bli tverrfaglige eksperter på alle produktene de reklamerer for…..til enhver tid. For mange lokale småstasjoner som fortsatt sender på FM er dette et løft. Politikerne ? Tja, noen har fått det som de vil…og om det kommer en reversering på et eller annet tidspunkt , så er det helt sikkert andre folkevalgte som må ta den avgjørelsen. Har DAB både i bil og heim , så det er ikke problemet. Synes bare det er noe forb***** tull at menigmann skal få tredd dette nedover hodet , og at det for mange skal være en ekstrautgift fordi noen hodeløse har bestemt at det er slik det skal være. I Sverige ble vel dette prosjektet antatt for dyrt fordi de følte at DAB enhetene burde subsidieres pågrunn av påtvungen utgift. Norge ? OG , så kommer vel det som bekymrer miljøværnerne mest….Tenk på all den skadelige elektronikken som plutselig har blitt til overs. Hvor havner dette ? Blir det gravd ned i skogen ? For det forsvinner ikke av seg selv….

 • Vi har hytte på fjellet uten strøm, og batteribruken blir enorm dersom vi skal bruke radioen som før. Den surrer å går i bakgrunnen og setter den gode hyttestemningen. Tenk deg senariet. Frokosten blir servert på senga med en god kopp kaffe. Vi vil gjerne høre på reiseradioen, noe som er typisk for sommerferie.. ” Kjære, kan du gå ut og sette på aggregatet slik at vi kan ta på radioen?” Det går ikke det….. dessuten er det tusenvis av fullt brukende radioer som blir kastet, og jeg tørr ikke tenke på hvor mye batteri som vil gå med i løpet av et år. Er det noen som har sett på miljøaspektet av denne omleggingen?

  • Det er anslått at ca 15 millioner FM radioer må skrotes. Hvis vi antar at hver radio koster kr 500, blir summen 7.5 milliarder kroner. For den summen kan man oppgradere FM nettet 37 ganger. I tillegg kommer alle bilradioer som må byttes. Noen har god råd, på andres vegne.

   • Hurra for de meget gode (idiotiske) politikerne, som regel skjønner de jo ingenting av alt de driver med. De tenker mest på å høyne sin egen lønn, alt andet ser det ut som de DRITTER i.

 • Hei
  Har tatt turen fra Kristiansand til Nordkapp og må si jeg er skuffet over DAB systemet, når en nærmet seg Trøndelag så var signalene til og fra resten av turen selv når en var i områder med mye bebygelse!
  Må si jeg savner FM selv om den kan skurre litt ? Enkelte plasser.
  For radio selskapene må dette ende med økonomisk krise som følge av at lytter tallene raser og reklame pengene uteblir …..

 • Stor takk til Ola Solvang som tør å berøre dette emnet. Her er der tydeligvis mye monkey business ute å går. Regjeringen bruker som vanlig strutsemetoden til det er for sent å gjøre noe med. En udugelig gjeng i alle regnbuens farger, fra rødt til blått.

 • Dette er helt riktig. Det er en skandale. Jeg husker godt at det ble gjort en avtale hvor bransjen hvis klarte å selge et definert antall DAB radioer skulle staten legg om til DAB sendere. Gulroten for staten var at DAB sendere var billigere enn å vedlikeholde FM nettet. Dekning etc lå langt nede på planene. Men, mot statens diktat kjemper fornuften forgjeves !

 • DAB = Disrupted Audio Broadcast. Bare rævva. Kald lyd, stadige avbrudd i mottakingen (disrupted) har gjort at jeg har måttet kjøpe 2 nye radioer til erstatning for 2 utmerkede FM-radioer. Ny bil med både DAB og FM er redningen på utenlandsturer. Men den har også vist at FM virket der DAB ikke virket frem til FM ble skrudd av.

 • Aldri hatt betre radio eg etter at eg tok i bruk DAB (Og det er meire enn 10 år sidan:-) )

  • Hvor bor du? Hvor kjører du? Jeg bor på Sofiemyr i Oppegård kommune. DAB hjemme ok. Kjører tur retur Son på E6. Ikke DAB i Follotunellen. JH

 • Det er jo en grunn til att alle andre land har skrotet Dab… men selvfølgelig vi her i Norge vet jo alltid best …..

 • Dab batteriradio virker 5 timer så er batteriene tomme.
  Internettradio på tlf virker ikke pga dekningsmangel.
  FM reiseradio har fungert utmerket i 50 år.
  Et gedigent tilbakeskritt.

 • Oppover Setesdal er det kun dekning for NRK når jeg kjørerute bil. Innover en vei for går til Rogaland kan en bare glemme radio. Der kjøret det tusenvis vier ikke løpet av sommersesongen. Hytte ikke fjellet har knapt dekning lenger.
  Dette er en skandale av dimensjoner.

 • Lokalradioforbundet må jo være fornøyd.
  Etter at NRK sluttet å sende på FM, sluttet jeg å høre på dem. Nå hører jeg kun på lokalradioen på FM og er i grunnen fornøyd med det.

 • Ingen DAB dekning på hytta i Hallingdal . Heldigvis datadekning via Ice så IPad fungerer som radio. Mye brudd i DAB sending på veien mellom Bromma og Flå.

 • Vi var på ferie i Nord Trøndelag, og halve Fosen var det ikke dekning. Kjørte også over Gjøvik, Hønefoss. Null dekning. Og med de syke lydene når det ikke er dekning får jeg utrolig vondt i hodet av.Det er like før jeg hiver ut skiten. Gruer meg allerede til neste langtur med Dab i bilen.

 • Kjørte Oslo – Frøya, Trøndelag tur/retur i forrige måned. Hadde null problemer og mange flere kanaler å velge mellom.
  DAB fungerer utmerket. DAB på hytta var også mye bedre enn tidligere FM. Strålende fornøyd!

 • Kjørte nylig til Kristiansand, fra Østlandet. Da jeg nærmet meg Kristiansand ble det stilt, jeg har ei god antenne. Måtte da skru over til FM. Og DAB skal være ferdig utbygd! Langt ifra bra nok.

 • Deler av “Det sentrale Østland) har heller ikke den dekningen man skulle forvente. Daglig kjøring i Skien (mye R36) mot Bø avslører store mangler og sendingene høres mer ut som et gedigent astmaanfall enn radioprogram. Situasjonen er den samme i Kragerøområdet på veien fra E18 (Tangen/Sannidal) til Stabbestad (Kragerø Resort og Spa). Skulle likt å vite når vi skal kunne forvente å høre hele “programmet” i den nye “supre” DAB-radioen. Bondefanget?

 • Vil tro at svært mange av de som klager over dårlig dekning har noe rammel av antenne til 175kroner. Jeg kjøpte ny radio med ny takantenne. Har kjørt Steinkjer- Kristiansund- Ålesund og tilbake opp Raumadalen, over Dovre. Alle tunneler hadde dekning. Tror det var et par hundre meter sør i Sør-Trøndelag (10-15 sekunder) det manglet. Men det blir vel ikke ordentlig bråk før det blir problemer i Operatunnelken?

  • Problemet er at man fikk inn fm selv med noe «rammel» av en antenne. At folk spør seg hvorfor de skal måtte investere ganske mye (hvor ‘mye’ er en personlig oppfatning)- er ikke underlig,da det faktisk fungerte ganske ok med det som var.

  • Har ekstern antenne med forsterker, men hjelper ikkje en dritt. Signalene kommer og går. Prislapp ca 2000,- ?

 • Det bør være et krav om landsdekkende dekning i Norge. Forøvrig gleder jeg meg over særs god radiolyd og mange nye gode musikk kanaler. Dabben fungerer et stykke inn i Sverige men siden svenskene har valgt det bort synes jeg ikke det er noe å klage over.

 • Irriterende at politikere ikke lengre har brilliante hjerner, og har i mange saker kun en funksjon som nyttige idioter for mer intelligente aktører.

 • Vi var på en tur fra Alta via Storkorsnes Lakselv Ifjordfjellet. Synes synd på alle som mister radioforbindelsen i desember, her var det ikke mye DAB dekning, derimot fikk vi inn FM radioen med litt sus når DABen kuttet. Daben fungerer utmerket i Sør-varanger området for de som kommer med antenne svada og skryter av god dekning.

 • Kjører mye i Ytre Namdal og Flatanger i Nord Trøndelag, Har mye bedre dekning i dag enn jeg hadde med FM…

 • Etter min mening er dette Stortingets største svik mot befolkningen . Tror det blir lagt merke til at det var ett parti som prøvde omkamp men forgjeves .
  Hvor hvar regjeringens kloke hodet som eller ønsker å fremstå som folkets tjenere. Her har de bare påført kostnader, irritasjon og dårlig radio dekning . På tide at flere reiser seg opp å sier fra

 • Elendig DAB over hele Trøndelag . Har kun kjørt bil med DAB i fjorten dager men så dårlig radio har Æ aldri hørt. Unntatt når vi søkte på MB før i tiden . Skjønner ikke at dette går an.

  • Det skjønner jeg ikke. Har hatt Dab i bilen siden 2011 og har hatt problemer i tunnelene til Trondheim og øverst i Kopperå. Men ellers har det vært bra. Original Dab i Ford. Adapteret i den bilen jeg har nå tar også inn uten problemer men lyden er mye dårligere i Dension dingsen jeg ettermonterte. Stor forskjell i forhold til FM i den bilen. Men i den forrige bilen var Dab bedre.

 • Om politikerne har fått et dårlig/gal info vedr. FM/DAB ser jeg det som svært urovekkende at de trer et vedtak om radioskifte til alle i landet. Aroganse er vel rette ord.

 • Skoting og skroting? Hadde svenske DAB-kanaler i bilen i traktene rundt Piteå forrige uke. Han kjørte sikkert E4 oppover og kunne hørt det sammen hadde han ikke hatt problemer med radioen sin. At en dårlig antenne eller hva han plages med er grunnlag for hva han skal få leserne til å tro på er skremmende.
  Dessuten er ikke utbyggingen ferdig ennå. Kjørte i sommer fra Å i Lofoten til Myre i Vesterålen, videre via Lødingen til Bodø. På denne veien hadde jeg NRK-kanaler hele veien bortsett fra noen få hundre meter! Faktisk mye bedre dekning enn det har vært på FM. Hva består skandalen av???

  • Skandalen består vel av at det stort sett er du som er fornøyd. Og at en har fått tredd et møkkasystem ned over hodet som en hadde klart seg mye bedre uten.

 • Driver fiske langs kysten i nord og har dab ombord. Stort sett ikke dekning noen steder, unntatt i havn enkelte steder.
  Det er forskjell på dekning når det er snakk om 90 prosent av landet og 80 prosent av befolkningen, eller hva det nå var.
  Hva med reisende og turfolk, folk som har sitt arbeid utenfor bebyggelse.
  Nei, behold FM nettet for en hver pris. Mener at dab er for spesielt interesserte. Ikke for allmuen.
  De fleste som jeg har hørt ytret seg om saken er for å beholde FM nettet
  .

  • 90% gjelder de kommersielle kanalene. De har bare 1/4 av antall sendere i forhold til NRK (99,5%). Tror ikke de satser flere reklamekroner på å bygge ut ytterligere i distriktene eller å betale for drifting av 2 parallelle nett.

  • Norge er et fattig land, og vi derfor nødt til å prioritere strengt. Så må vi heller godta at DAB ikke fungerer optimalt.

 • Tror NRK blir tvunget til å opprettholde en kanal på FM av hensyn til de som ikke får DAB-dekning og av beredskapshensyn.

  • Tror nok det vil sitte veeeeldig langt inne, hovedargumentet for å legge ned FM-riksnettet er jo vedlikehodskostnadene på 2-300 millioner i året….

 • Nei, han kjørte ikke en “tur gjennom landet”. Han kjørte inn i Sverige sørpå (etter Kongsvinger) og kom ikke inn i Norge igjen før han krysset grensa øst for Skibotn i Troms. Litt lite å basere dekningen i hele Norge på…