Johanne Mikkelsen Espeland, Preben Ørpetveit Solberg og Maren Sættem Vestad FOTO: Studentradioen i Bergen
Radionyheter

Studentene tar pulsen på lokalvalget

Det blir flermedial valgvake hos studentmediene i Bergen på mandag. Studentradioen i Bergen står for sendingen og showet i samarbeid med TV og avis. 

Studentradioen i Bergen, Studvest og Bergen Student-TV inviterer til valgvake og liveshow på Det Akademiske Kvarter fra og med klokken 20:00 på valgdagen.

– Det blir et heftig show på Kvarteret, sier initiativtager og prosjektleder Maren Sættem Vestad, som til daglig er programsjef for Studentradioens innenrikspolitiske program Bakrommet.

Liveshowet er en del av Studentersamfunnet i Bergens store Valgvakearrangement, som vil fylle Kvarterets saler hele kvelden.

– Studentradioen leder showet og sender live radio, BSTV filmer og livestreamer det hele, og Studvest rapporterer live fra forskjellige partiers valgvaker i Bergen. Vi tilbyr en fullstendig dekning, fortsetter prosjektlederen.

Fullspekket program

På scenen vil journalister fra Studentradioen i Bergen og Studvest gjøre alt fra å snakke om lokale debatter og partienes strategier, til å analysere de siste prognosene og målingene sammen med spennende gjester.

Både Arbeiderpartiets sittende byrådsleder Roger Valhammer og Høyres byrådslederkandidat Harald Victor Hove er blant de som tar turen innom.

– Vi har jobbet intenst med dette de siste ukene, og er nå kjempefornøyd med det vi har fått på plass, forteller Sættem Vestad.

Den siste uken har vært ekstremt hektisk for prosjektlederen og resten av planleggingskomiteen. Det endelige programmet er ikke klart, og flere gjester bookes fremdeles fortløpende.

– Jeg har virkelig kost meg med arbeidet, og gleder meg til å se hvilke spennende samtaler vi får på scenen, avslutter hun.

Sjeldent samarbeid

At radio, TV og papir arbeider sammen fører til et bredere nedslagsfelt enn noen av mediene er vant med til vanlig. Johanne Mikkelsen Espeland, ansvarlig redaktør i Studvest, tror det vil merkes.

– Vi gleder oss til å samarbeide med de andre studentmediene. Ved å legge sammen våre ulike styrker har vi full tro på at vi kan stimulere til interesse for også den delen av kommunepolitikken som angår studentene i Bergen, sier Mikkelsen Espeland.

Det er ikke ofte de tre studentmediene samarbeider om et prosjekt av denne størrelsen. Det håper Espeland at denne valgvaken kan endre på.

– Dette har vært en positiv opplevelse så langt, og jeg håper dette vil kunne åpne opp for videre samarbeid i fremtiden, fortsetter hun.

Og det er Preben Ørpetveit Solberg, ansvarlig redaktør i Bergen Student-TV, veldig enig i.

– BSTV gleder seg til det vi tror blir en flott dekning av valget, sier Ørpetveit Solberg.

Han mener studentmediene har en viktig rolle å spille i veksten av studenters politiske interesse.

– Vi tror dette samarbeidet gir oss en god mulighet til å skape mer engasjement i lokaldemokratiet blant studenter, avslutter han.

Kilde: Studentradioen i Bergen

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar