Ordskifte er laget av Ulrik Øen Johnsen, Guro Wågan, Øystein Sandve og Maria Gunnarsdotter Svedal. Foto: SRIB
Radionyheter

Studenter lager radio om språk

Ordskifte er programmet for deg som har en mening om hva som er riktig og hva som er galt å si. Det er bakgrunnen for programmet og podcasten som blir produsert av Studentradioen i Bergen (SRIB).

– Vi tar for oss språklige finurligheter og grunnen til at du snakker akkurat slik som du gjør. Hvis du føler at det du trenger i radiouniverset ditt er et språkprogram med et friskt pust, er Ordskifte programmet for deg!

Slik blir programmet og podcasten presentert på studentradioens hjemmesider. Programmet sendes hver lørdag fra kl. 11 til 12.

I det siste programmet  ble det snakket om den norske oversettelsen av Harry Potter, alvespråkene i Ringenes Herre, og språket “klingon” i Star Trek. I tillegg får du høre om språket esperanto. Og hva har egentlig alvespråket, klingon og esperanto til felles? NB! Sterke inntrykk for deg som har nørdofobi!

Programmet har allerede fått oppmerksomhet utenfor studentkretsene i Vestlandets hovedstad. Framtida har intervjuet redaksjonen:

— Meg og Guro ville lage et program om språk, men vi tenkte at to stykker var for få. Så i forbifarten på en fest sa jeg til Ulrik at han måtte være med, forteller Maria Gunnarsdotter Svedal (23).

— Det vi har felles, er at alle har en stor interesse for språk. Vi ønskte å skape en samtale om finurlige språkfenomen. Det skal ikke være en forelesing eller noe doserende, men gøy og lærerikt, sier Maria til Framtida.no.

Gruppen mener at det er mange misforståelser rundt språket. I hver sending tar de opp ukas skrivefeil. Ikke for å henge ut folk, men for å vise at det finnes mange vanlige skrivefeil.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar