Kaja og Vegard i Narvik Studentradio 2019. FOTO: Narvik Studentradio på Facebook
Radionyheter

Studenter tviholder på FM-nettet

Det skal selvfølgelig sendes på FM. Det sier Nicklas Amble Csirmaz, 21-år og fra Gjøvik, som er med som redaktør i gang et nytt forsøk med Narvik studentradio.

I en tid hvor rikskanalene har gått over til DAB og mange unge hører på podkast mener den unge redaktøren at det er på FM-båndet de har flest lyttere – selv om de ikke har mulighet til å måle det.

– Vi sender radio i et område der det bor rundt 18.000 mennesker. Det er nok mange som har FM-radio i bilen sin, og hører sendingene våre der, sier Csirmaz i et intervju med avisa Fremover.

Studentradioen begynte tidlig på 80-tallet som en piratradio som sendte på NRKs frekvenser etter at deres sendinger var over. Under Vinterfestuka hvert år skifter Narvik Studentradio navn til Radio Stroganoff. Nå har de inngått et samarbeid med Radio Bardufoss.

Selv om studentradio i Narvik har lang historie har det gått opp og ned for selve driften. Noen år har det ikke vært studentradio, men i fjor høst ble det gjort et nytt forsøk på å få i gang sendinger. Det handler mest om å samle studentene, ha det sosialt og gøy med å lage radio, forteller radiosjefen.

– Vi får nok mer kontakt med lokalmiljøet gjennom radioen, da, ved at vi får delta på ulike ting. For eksempel sender vi radio under navnet Stroganoff under Vinterfestuka, og får intervjue artister og så videre. Det er en fin bonus, sier Csirmaz til Fremover.

– Vi er først og fremst en klubb i Studentersamfunnet i Narvik. Vi skal samle studenter og legge til rette for at radioen skal leve videre, slik at den ikke dør ut hver gang de mest engasjerte slutter, sier redaktøren.

Les mer i Fremover

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar