Studentradioen i Bergen
Radionyheter

Studentradio tilbake på Itunes

Gammelt utstyr gjorde at Studentradioen i Bergen ikke lenger kunne legge podkaster ut på Itunes. Dermed var det FM som var redningen i tre måneder. 

– Vi har sannsynligvis ikke nådd ut til like mange i august i år som i fjor, sier Mikkel Kvenås, ansvarlig redaktør i Studentradioen i Bergen.

På begynnelsen av sommeren ble det klart at utstyret som Studentradioen bruker ikke lenger var kompatibelt med iTunes sitt system for podkaster. Det er mye gammelt utstyr og lite penger i radioen:

– Det er litt som å kjøpe nye lyspærer til alle lampene i leiligheten – så ryker alle samtidig. Mye av utstyret vårt nå synger på siste vers, forteller redaktøren til studentavisa studvest.no

Som en følge av at iTunes stengte tilgangen krasjet serveren, og det er også grunnen til at det har tatt tid å få ordnet problemene.

Studentradioen i Bergen har satset stort på å treffe sitt publikum via podkast, men har fortsatt sine FM-sendinger som hovedaktivitet. Nå er de også ganske alene på FM-båndet i sitt område, etter at NRK, P4 og Radio Norge har slått av sine FM-sendere.

. Tallet på antall lyttere er antagelig høyere ved podkastene enn ved de vanlige FM-sendingene, mener Kvenås.

– Podkaster for oss er ikke hovedfokuset vårt. Vi er en studentradio og sender helst live på FM. Det er det som er hovedproduktet vårt, sier han til studvest.no.

Problemene er nå fikset og studentene er i full gang med å lage nye podkaster.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar