Radionyheter

Studentradio vil tilbake på FM

Radio Revolt mener at det ikke er bærekraftig å sende på DAB og har bedt om å få tilbake konsesjonen for å sende på FM i Trondheim. 

Radio Revolt er en studentradio i Trondheim som tidligere sendte på FM, men satset på DAB da det skulle bli standarden også for lokalradio. Men, nå har det rett og slett blitt for kostbart.

– Vi har i flere år vært på DAB, og det har like lenge som vi har vært på DAB vært en pågående diskusjon om det er noe vi klarer å holde på på lang sikt. DAB i vårt område er ekstremt dyrt, og siden vår radiokanal ikke har reklameinntekter, og ikke ser noen muligheter til å få inn reklameinntekter heller, er det en utgift som for oss ikke er bærekraftig i lengden.

Det står det i et brev til Medietilsynet som er undertegnet redaksjonssjef Christine Aaserød Pedersen.

– Vi har også sluttet å få støtte fra dere da det nå ansees som en driftskostnad, og ikke en oppstartskostnad. DAB-avgiften har bare økt siden den gang, mens våre inntekter ikke har økt, og vi klarer rett og slett ikke fortsette på DAB, skriver Pedersen.

– Dette synes vi er ufattelig synd da dette svekker mangfoldet i radiotilbudet i Norge, der kun store og rike aktører har mulighet til å sende på lufta, og vi mener dette også svekker prinsippet om ytringsfrihet og hindrer oss i vårt samfunnsoppdrag som presse i å løfte fram de stemmene som ikke nødvendigvis er de sterkeste, men også som representerer viktige deler av befolkningen, står det i brevet fra Radio Revolt.

Studentradioen i Trondheim har vurdert å bare sende via podkast-plattformer, men at det ikke dekker behovet. De ønsker blant annet å løfte fram ukjent, lokal musikk.

– Den eneste måten vi ser for oss å få til dette på er å gå tilbake til FM, der driftskostnadene våre vil være mye lavere, og dermed bærekraftig for oss å få til rent økonomisk, skriver Pedersen.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.