Studentradio i Bergen 2017 Foto: SRIB
Radionyheter

Studentradioen i Bergen feiret 35 år på lufta

Studentradioen i Bergen feiret sist helg at de er 35 år. Både nåværende og tidligere radiomedarbeidere var med på festen, sammen med både ordfører og rektor. Og så var det stupekonkurranse!

Man skulle kanskje ikke tro det når man ser gjengen (bildet) som nå jobber i Studentradioen i Bergen (SRIB), men lokalradioen fyller faktisk 35 år i år. Det måtte selvfølgelig feires med spesielle sendinger og en stor fest.

Gjennom hele forrige uke var det spesialprogrammer med fokus på 1980-tallet. Blant annet ble musikalen Annie ( fra 1982 ) presentert i hørespillformat og fotballmagasinet Offside fortalte om 80-tallets store fotballhelter.

Det ble arrangert åpent studio for alle som ønsket å se og prøve seg foran mikrofonen og det ble selvsagt servert vafler for alle studenter og andre nysgjerrige.

Av en eller annen, trolig god, grunn, er det ikke lagt ut noe bilder fra selve jubileumsfesten på fredag, men følgende melding er å lese på SRIBs Facebook-sider:

“Tusen takk til alle som kom på bursdagsfesten vår i går! Det var superhyggelig og morsomt og masse nostalgi. Takk til alle gjesten våre som kom for å feire med oss. En spesiell takk til ordføreren i Bergen Marte Mjøs Persen og rektor ved UiB Dag Rune Olsen, som tilbragte fredagskvelden i sofaen vår. For en fantastisk og interessant duo!!!”

Der kan man også få med seg en helt spesiell jubileumsvideo laget av to tidligere medarbeidere som nå jobber for 5080 Nyhetskanalen.

Kanskje den mest uvanlige måten å feire jubileet på var stupekonkurransen med andre studentmedier:  35 årsjubileumet til radioen ble nemlig feiret med å inviterte redaktører fra BSTV, Studvest – studentnyheter i Bergen og STOFF til stupekonkurranse.

– Eg har ei kjensle på at dette kjem til å gå til helvete, sa Studentradioens egen Ingrid Haugen Nonskar før første stup.

Etter 4×4 hopp, der siste runde var åpen kategori, stakk Anna Nordahl Carlsen  fra magasinet STOFF til slutt av med seieren. Hun hadde god stil og kontinuerlig motivasjon gjennom hele konkurransen, melder bstv.no.

Det skal legges til at hun også var den eneste med litt erfaring fra stuping og hun hadde tro på at stuping kan være begynnelsen på et godt forhold mellom studentmediene i Bergen.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar