Illustrasjon fra Studentradioen i Bergen
Radionyheter

Studentradioen sender direkte fra Festspillene i Bergen

For andre år på rad er Studentradioen i Bergen en del av programmet til Festspillene i Bergen med Sommertoner.

Hver dag fra torsdag 25. mai til og med søndag 4. juni vil Studentradioen i Bergen, SRiB, sende direkte fra hele Bergens storstue: Torgallmenningen, fra kl 11.00 til 13.00.

Sommertoner vil ta tempen på den vibrerende festivalstemningen under Festspillene. Av gjester vil du møte alt fra strykekvartetter til Styreleder i Festspillene Magne Furuholmen. Gjestene vil hentes både fra Festspillprogrammet og andre aktuelle hendelser i Bergens kulturliv.

– I tillegg vil det hver dag være mulighet for både tilskuere og lyttere å delta i forskjellige konkurranser. Vi har mange billetter til forskjellige festspillarrangementer vi har lyst å dele ut hver eneste dag!, opplyser SriB.

Sommertoner-teamet er satt sammen av erfarne medarbeidere fra Studentradioen i Bergen, på tvers av redaksjoner og programmer.

– Dette betyr at redaksjoner som nyhet, aktualitet, musikk, samfunn, kultur og humor vil bli representert, opplyser Studentradioen. Du kan få med deg Sommertoner ved å møte opp på Festplassen, eller ved å tune inn på FM 96,4/106,1/107,8. Det er også mulig å lytte via internett på lytt.srib.no.

SRiB regnes som en institusjon innen lokalradio og hadde sin første sending i 1982, hvilket betyr at SRiB i år fyller 35 år. Lokalradioen sender 119 timer reklamefri radio hver uke, og er hovedkonsesjonær på tre frekvenser.

SriB har siden våren 2010 sendt radio i prime-time sendetid fra 07-14, og sendt repriser samt podcaster på kveldene. Studentradioen i Bergen drives av rundt 150 frivillige medarbeidere som er fordelt på syv redaksjoner.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.