Foto: Kine Jensen, NTB Info
Radionyheter

– Svært rask behandlingstid, mener Medietilsynet

Medietilsynet avviser kritikken etter at Radio Latin-Amerika var av lufta i nesten to uker. Lokalradioen er frustrert over at det tok lang tid, men: – Dette er en svært rask behandlingstid, sier rådgiver Arve Lindboe.

Radio Latin-Amerika er en spanskspråklig lokalradio i Oslo som tidligere har delt sendernett med Bauers Radio Rock. Da sistnevnte overraskende valgte å stenge sine lokalradioer på FM-båndet fra nyttår, fikk det også konsekvenser for Radio Latin-Amerika, ettersom det var Bauer som sto for den tekniske konsesjonen, som plutselig ble levert inn og det ble stille på lufta.

En fortvilet daglig leder Hans Dahle jobbet iherdig med å få alt i orden og er oppgitt over somling hos myndighetene. – Vi tok kontakt med Medietilsynet og Nkom 9 desember, har snakket daglig med mange medarbeidere, rådgivere, sjefer, sendt brev, e-post, søknader, papirer, tillatelser, alt. Jobbet intens med dette i jula og nyttårsaften, fortalte Dahle til lokalradio.no

Medietilsynet avviser at de har brukt lang tid, snarere tvertimot:
– Når det gjelder denne saken, er forholdene slik, sier Rådgiver Arve Lindboe til Utrop.no: – Bauer Media sa opp sin innholds- og sendernettkonsesjon 4. januar 2016, med virkning allerede fra 5. januar. Innehaver var Bauer Media AS (Radio Rock i Oslo).

Tilsynene (Medietilsynet og Nkom Norsk kommunikasjonsmyndighet) har ikke mulighet for å behandle søknad om sendernett til en ny aktør før det gamle konsesjonsforholdet er opphørt. Det er altså 5. januar vi forholder oss til, sier Arve Lindboe, rådgiver i Medietilsynet.

Det er slik at Medietilsynet og Nkom er pålagt å behandle slike sendernettsaker i samråd. Tilsynets vedtak ble sendt Nkom på fredag (15. januar). Dette er en svært rask behandlingstid, tatt i betraktning at det er en noe improvisert prosess, med mål om kort sendeavbrudd etter Bauers brå oppsigelse, sier Lindboe til Utrop.

Han forteller også at de har vært i telefonisk kontakt med Dahle om saken i hele perioden. Bauer har ikke uttalt seg om saken.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar