Fra åpningen av Radiodager 2016 (Foto: Pål Lomeland)
Radionyheter

Svein Larsen fyrer opp Radiodager

I morgen starter Radiodager og tradisjonen tro starter det hele med radioleder-debatt. Det betyr at Svein Larsen fra Norsk Lokalradioforbund kan stille de andre radiolederene til veggs. 

Radiodager 2017 arrangeres i Oslo torsdag og fredag og det er et rikholdig program. Noe av de første som skjer er den tradisjonelle radiolederdebatten, som i år er kuttet ned til en halvtime.

Det er ukjent hva grunnen til dette er, men styreleder Svein Larsen er klar til å tale lokalradioenes sak i debatten med de andre radiolederne Marius Lillelien, NRK, Kenneth Andresen, P4 og Lasse Kokvik, Radio Norge.

Det vil neppe overraske noen om man i år kommer inn på emnet FM-slukking og DAB og de siste årene har Larsen alltid klart å få fart i debatten.

For tidligere og nåværende lokalradiofolk er det annet emne litt senere som kan interessere, nemlig en sesjon om Radio 1s gullalder.

I en sesjon med undertittel  Norges største radiostjerner får vi høre Bjørn Faarlund, Madeleine Cederström og Lars Eikanger i samtale med programleder Tomm-Espen Kroken.

På fredag tvangslukkes flere lokalradioer på Sør og Vestlandet og dette skal markeres på Radiodager i en sesjon, som er kalt Vestlandet går over til DAB.

Direktesending av den kommersielle slukningen av region 4/Vestlandet med video overføring fra Fornebu og Bergen der det blir stille kl.10. Dette gjelder P4 og Radio Norge og de kommersielle lokalradioene i Stavanger og Bergen. De aller fleste lokalradioer fortsetter å sende på FM.

Etter to dager med mange foredrag er det duket for utdeling av årets radiopriser, der flere lokalradioer er nominert.

Lokalradio.no følger Radiodager!

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Ja – det er vel helt tilfeldig at radiolederdebatten er kuttet ned….spesielt et år da det nesten ikke skjer noe på radiofronten. Prosessen vi nå ser – bærer jo preg av stort sett monolog – så da er det greit å fortsette med det i all hovedsak, vil jeg tro. Radiolytterne vil jo bare ha i pose og sekk – eller kanskje det heter at de vil ha både dekning og kvalitetslyd – på nivå med FM, og slikt må ikke debatteres.

    En sak som Andresen og Kokvik kunne tatt med seg – er målingene de foretar på antall lyttere som FAKTISK benytter det nye formatet til å lytte på radio. De har tallene – men holder de tett til brystet. En jeg kjenner lurte på om det kunne være fordi det er så lave tall – at det er bedre å presentere beregningene fra TNS Gallup. I tillegg kan det være betimelig å høre årsaken til at NRK angivelig IKKE måler slikt – skulle jo tro at antall som faktisk benytter DAB+ radio til å lytte med ville være av interesse for statskanalen – men det er visst bare de kommersielle aktørene som ser nytteverdien av det…Mystisk….