Metro 10 års jubileum - Radiosjef Svein Larsen og Salgsdirektør Hilde Apneseth
Radionyheter

Svein Larsen går av som radiosjef

Tidligere leder i Norsk Lokalradioforbund, Svein Larsen, går av som daglig leder og redaktør i Radio Metro. Men, han forlater ikke radiobransjen. 

Larsen har ledet Radio Metro siden oppstarten i januar 2009. Han fortsetter som styremedlem og er en av selskapets største aksjonærer. Han skal fortsatt være knyttet til selskapet som rådgiver ut dette året.

Han fortsetter som styreleder i Kristiansand Lokalradio og The Beat AS som begge eies 100 % av Radio Metro.

– Gründerprosjektet Radio Metro er nå avsluttet og vi er inne i en mer ordinær drift og da kan andre overta dette, sier Larsen.

– Vi har nå et kvalifisert management team og har nådd en omsetning på nærmere 50 millioner med et overskudd. Vi bør nå satse på ytterligere vekst også på andre områder enn tradisjonell radiovirksomhet. Det har vært mange år i motbakke, men det har løsnet de siste årene.

Vår største seier er naturligvis at FM-nettet fortsetter i mange år til. Radio Metro, også med merkevarene The Beat og Radio Rox, er godt posisjonert både på FM, DAB og nett og har oppnådd en sterk posisjon i det norske radiomarkedet. Jeg har ledet bedriften i 11-år og det får være nok, sier Larsen som ikke har tenkt å pensjonere seg.

Utover å være knyttet til Metro har Larsen også flere andre gründerprosjekter han ønsker å realisere. Larsen startet P4 i 1993 og var selskapets første radiosjef fram til 1999. Deretter drev han radiovirksomhet i mange år i Sør-Afrika før han kom tilbake til Norge og startet Radio Metro i 2009.

Styreleder i Radio Metro AS Pål Roppen takker Larsen for sin mangeårige innsats for selskapet. – Hans kraft, vilje og evne til å møte utfordringer har vært utslagsgivende for vår suksess. Spesielt er hans lange erfaring og bransjeforståelse unik, med en egen evne til å lese og jobbe med de ulike aktørene i mediemarkedet. Han vil fortsatt ha en nær tilknytning til selskapet framover, og det er vi glade for, sier Pål Roppen.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar