Tage Pettersen - Foto: Stortinget
Radionyheter

Tage Pettersen kommer til landsmøtet

Mediepolitisk talsperson for Høyre, Tage Pettersen, er den første bekreftede politikeren til paneldebatten under årets landsmøte. 

Det er bare litt over 2 måneder igjen til landsmøtet i Norsk Lokalradioforbund i Stjørdal og programmet for konferanse-delen begynner å falle på plass.

Tradisjonen tro blir det også i år en paneldebatt om lokalradio og radioens fremtid. Den første politikeren som er spikret til debatten er Tage Pettersen, som er mediepolitisk talsperson fra Høyre. Også direktør i Medietilsynet, Mari Velsand er bekreftet til debatten. Og flere andre kommer!

Slik beskrives debatten av programkomiteen:

Paneldebatt: Hvordan vil politikerne sikre en livskraftig lokalradiobransje? 

Viktigheten av å opprettholde lokale medier som lim og lupe i lokalsamfunnene, er løftet frem gang på gang i den offentlige mediedebatten. Lokalavisene har fått skikkelige løft med nye støtteordninger og økning i etablerte tilskuddsordninger. Bare 4,9 prosent av samlet tildelt mediestøtte til lokale medier, tilfaller lokalradio.

Som lokalavisene trenger norske lokalradiostasjoner også kontinuitet, trygghet og forsvarlige økonomiske rammer for å utvikle de redaksjonelle produktene og for å bli enda viktigere i den lokalt forankrede og brede samfunnsdebatten. Derfor anbefaler nå Medietilsynet at det må opprettes en egen driftsstøtteordning for å styrke den journalistiske produksjonen i lokalradiobransjen. Forslaget skal nå behandles politisk.

Hva mener mediepolitikerne om Medietilsynets forslag til endringer i direkte mediestøtte? Hvordan vil partiene arbeide for å få på plass best mulig fremtidsrettede mediestøtteordninger for lokalradio?

Hva vil partiene gjøre for å bøte på skjevfordelingen i offentlig støtte til lokale medier?

Paneldebatten skjer fredag 11. mars kl. 12.00.

Landsmøtet og konferansen foregår i år fra torsdag 10. mars til søndag 13. mars på Radisson Blu, Trondheim Airport Hotel.

Her kan du lese mer om konferansen

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.