Fra studio til Radio Bø. Foto: Radio Bø
Radionyheter

Tekniske problemer for Radio Bø i Sortland

Radio Bø har vært av lufta i deler av sitt område i flere dager. Årsaken er tekniske problemer og typisk nok er redaktøren på ferie. 

– Hver gang jeg kjører gjennom Bø-tunnelen skjer det noe. Så var også tilfelle denne gangen, sier Ted Paulsen humoristisk, mens han prøver febrilsk å fikse feilen fra solsenga i Hellas.

– Feilen oppsto da jeg var på tur til Evenes på fredag og så har jeg forsøkt etter beste evne å få ordna dette fra solsenga her nede i helga. Jeg håper vi nå ikke er langt unna å få dette løst, sier han til Vesterålen Online.

Allerede fredag ettermiddag la han ut denne meldingen:

– Radio Bøs FM og DAB-nett er ute av drift i hele Sortland på grunn av feil på fibersamband mellom Sortland og Bø. Det jobbes med å finne en løsning.

Feilen rammer både FM og DAB-signalene til Radio Bø i Sortlandsområdet. Radio Bø er fortsatt på lufta i andre deler av dekningsområdet og man kan høre radioen via internett.

– Vi har satt alle kluter inn for å få det fikset. Vesterålskraft er på ballen, Lyse er på ballen og Altiboks er på ballen. Vi håper å få dette løst kjapt, sier Ted Ivar Paulsen til vol.no.

Paulsen er lei seg for at radioen blir borte over så lang tid, men at han ikke får gjort mer med saken akkurat nå:

– Det er synd det skal bli stille fra en radiokanal over så mange døgn. For lytterne våre og for annonsørene våre. Annonsørene skal vi kompensere, men det er verre å gjøre ovenfor lytterne våre. De kan høre oss på nettradio, men for mange blir ikke dette det samme. Vi beklager på det sterkeste og håper feilen snart er fikset, sier han til nettstedet.

Radio Bø er en radio som opprinnelig hadde konsesjon for Vesterålen, på FM, men har investert store summer i økt dekning på DAB også i Lofoten og Ofoten.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar