Telenor-sjef Berit Svendsen Foto: Telenor
Radionyheter

Telenorsjefen dropper DAB

Sjefen for Telenor, Berit Svendsen uttaler seg sterkt kritisk til DAB i et intervju i Aftenposten. Hun anser DAB som meningsløst går det fram av artikkelen. 

Egentlig handler saken om nettovergrep mot barn og om metoo, de mange overgrep menn med makt gjør mot kvinner.

Men, Aftenposten snakker også med Svendsen om mulighetene og farene med ny teknologi sånn rent generelt:

– Mulighetene, mener Svendsen, kommer i form av ny teknologi. Vi må gripe dem. Endringer skjer fort som fy. Og henger vi ikke med, er vi i trøbbel.

Privat er Svendsen og familien helt i front når det gjelder ny teknologi, som hun i utgangspunktet er stor tilhenger av, men radioens digitalisering er hun på ingen måte en fan av.

– Innføring av teknologi gir vanligvis fremskritt. Men DAB synes jeg ikke gir noe. Og så er det dyrt. Men hva er vitsen med å bruke masse penger når man kan høre på radio via nett? Og når det ringer, fortsetter programmet der det stoppet etterpå. Det er «The beauty of the mobile!», sier Svendsen til Aftenposten.

Uttalelsen kommer kanskje litt overraskende for et konsern som også arbeider med å utvikle og sette opp sendernett for DAB. På den annen side er telefoni trolig mye viktigere for Telenor og de vil kanskje heller ha folk til å betale for å bruke data over mobiltelefonen? Dette blir bare en spekulasjon fra redaksjonen i lokalradio.no.

Husk at de aller fleste lokalradioer er tilgjengelig på mobilen både via FM-radio, som de fleste mobiler har og via nettradio på ditt mobile bredbånd. Og ja, mange lokalradioer er også tilgjengelig på DAB, men nesten alle er på FM minst til 2022.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Nå er det ikke nødvendigvis slik at alt folk sier, eller hva et firma gjør, skjer med en baktanke, som at de skal tjene penger på databruk ved streaming. Det kan rett og slett være en oppriktig mening om at DAB er avleggs og streaming er er bedre valg.