Raymond Elde i Radio Nordkapp på oppdrag for TV2 Foto: Radio Nordkapp
Radionyheter

Tett samarbeid mellom lokalradio og riksmedia

Riks og lokalmedia kan gå godt sammen. Radio Nordkapp har nærmest blitt distriktskontor for TV2. Samtidig har NRK hatt et langt og bredt samarbeid med diverse lokalradioer i år. 

Det er kanskje et tegn på at lokalradio er i ferd med å bli tatt mer seriøst av riksmediene. I hvert fall har medarbeiderne i Radio Nordkapp fått bryne seg på flere oppdrag for TV2.

Da snakker vi om TV-produksjoner utført av radiofolk, men det er jo egentlig ikke så stor forskjell på radio og TV.

TV2 jobber nå med innslag om en del av spisestedene i Norge.  Mandag ble det filmet hos Corner i Honningsvåg. Det var Radio Nordkapps Kjell-Bendik Pedersen som intervjuet Odd-Arne Nilsen og filmet kokken da han laget grillet tørrfisk.

Radio Nordkapp har jevnlig i 2020 tatt oppdrag for TV2, spesielt i forbindelse med uværet og skredfaren i vinter.

Stort nedfall av snø ras og rasfare førte da til etterspørsel etter bilder og innslag fra Nordkapp.

Radio Nordkapp leverte i løpet av en og samme uke stoff til TV2, NRK, VG, NTB og ei avis i Finland Det er først og fremst bilder de nasjonale mediehusene har bedt om, men også innslag har blitt sendt sørover, opplyser lokalradioen.

Arbeidet for andre medier har kommet som tillegg til radiosendingene og stoff til Radionordkapp.no.

Siden koronakrisen startet har alle lokalradioene i Norge fått tilgang til stoff fra NRKs nyhets-sendinger gjennom en avtale mellom NRK og Norsk Lokalradioforbund.

Denne midlertidige avtalen skulle hjelpe spesiellt de lokalradioene som slet med egen-produksjon i denne spesielle tiden.

Avtalen ble sist forlenget til 17. august, men nå har partene bestemt seg for å avslutte samarbeidet. Det betyr at lokalradio ikke lenger kan bruke stoff fra NRK uten egen avtale.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar