Tommy Novik, Radio 3 Bodø. Foto: Kyrre Dahl, radionytt.no
Radionyheter

Tipper på 40 % økning etter FM-slukking

I dag stenger NRK sine FM-sendere i Midt-Norge, og fra slutten av april er det heller ikke noe P4 og Radio Norge på FM i Trøndelag og Møre og Romsdal. Dette kan være gull for lokalradioene som blir igjen, forteller Radio 3 i Bodø.

Nordland var første fylke ut med FM-slukking av rikskanalene. 11. januar stengte både NRK, P4 og Radio Norge sine FM-sendere i fylket med en stor fest. Alle lokalradioene fortsetter imidlertid å sende på FM og dette er Tommy Novik i Radio 3 Bodø svært godt fornøyd med:

– Så absolutt. Jeg vil tippe at vi har økt med 40 prosent, sier Novik til lokalradio.no. Han peker spesielt på at mange ikke har DAB i bilen. Tallene er ikke offisiellt bekreftet, men de er heller ikke tatt ut av løse lufta:

– Og grunnen til at jeg tror det er på antallet meldinger og folk som ringer oss og enten kommer med positive eller negative tilbakemeldinger, sier Novik.

Radio 3 Bodø er en av to lokalradioer i Bodø og en av et 20-talls lokalradioer i Nordland som fortsetter å sende på FM i minst 5 år til. Også i Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og Møre og Romsdal vil det være en stor mengde lokalradioer å høre på på FM også etter at riksradioene forsvinner.

Radio 3 Bodø valgte å legge om profilen litt, på grunn av at flere konkurrenter forsvant fra FM, og det virker som de har lykkes med det:

– Tilbakemeldingene har vært mange. Både positive og negative. Vi valgte jo å gjøre endringer på musikken, noe som noen merker – mens andre kommenterer at de ønsker enda mer voksen musikk, sier Novik

Han er sikker på at lokalradioene som nå blir igjen på FM i Midt-Norge vil oppleve større oppmerksomhet og han gjetter seg til at flere av dem også vil få tilbake melding fra lytterne om at de ønsker seg mer variert musikk.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

1 kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar
  • Men man kommer vel ikke utenom det faktum at all nærradio som sendes på FM i og rundt de store byene brått blir kuttet. Bodø er altså ikke “stor nok” til å få kuttet nærradio på FM. Og Kyrre, burde det ikke nevnes at størsteparten av lytteropplandet i Norge for nærradioene på FM mister dette dersom den vanvittige nedstengningsprosessen får fortsette gjennom det ganske land. Er ikke dette et særdeles viktig poeng å meddele lytterne der ute?