Radionyheter

Gode resultater i Hedmark

Det er all grunn til å spise kake for Bjørn-Martin Brandett og de andre i Hedmarksradioene. Det siste årsregnskapet viser et overskudd på en halv million kroner. 

Hedmarksradioene AS kan vise til en imponerende forbedring av resultatet i 2015 sammenlignet med året før. I fjor gikk selskapet med et driftsresultat på 510 000 kroner. Det mer enn veier opp året før da underskuddet var på 222 000 kroner.

En av årsakene til forbedringen ligger i en solid økning av driftsinntektene, fra 4,9 millioner kroner i 2014 til 6,9 millioner kroner i 2015. Inntektene kommer blant annet fra radiobingo og radioreklame. Dette gjør også underverker for egenkapitalen, som er snudd fra- 26,8 % til + 16,6 %.

– Vi er veldig fornøyd med 2015. Vi fikk løftet oss veldig både innholdsmessig og økonomisk, sier daglig leder Bjørn-Martin Brandett til lokalradio.no.

Hedmarksradioene het tidligere Radiodrift AS og driver lokalradioene Soløradioen, Trysilradioen, Østerdalsradioen og Elverumsradioen på FM og DAB+. De er også involvert i Radio Kongsvinger. Selskapet utgir også avis, både på nett og på papir.

Nå satser selskapet på utbygging av lokale DAB-nett også flere andre steder i Innlandet. HedmarksRadioene er tildelt de lokale DAB-konsesjonene for region fire, fem og seks frem til 2031. Region fire omfatter Hedmarken, Elverum, Solør og sør-fylket. Region fem omfatter Trysil, Engerdal og Østerdalen. Region seks omfatter Valdres og Gudbrandsdal.

– Vi har prøvekonsesjon i region fire og fem frem til 31. desember 2016, og har bygd opp et godt fungerende sendernett i region fire. Nå har vi en forutsigbarhet som gjør at vi kan fortsette utbyggingen, sier Bjørn-Martin Brandett, som er daglig leder i HedmarksRadioene.

Selskapet har hovedkontor på Flisa, men har nylig startet opp et avdelingskontor på Elverum.

– Vi mener at å være til stede fysisk er viktig. I dag blir det mye kjøring på oss da vi skal gjøre ting i Leiret. Med kontor og studio midt i sentrum vil dette lette arbeidsdagen vår veldig, samtidig som vi viser at vi mener alvor med satsingen vår i Elverum, sier Bjørn-Martin Brandett.

Forøvrig er kaken på bildet fotografert i forbindelse med lanseringen av nettavisen isolor.no, men vi syntes det var en passende illustrasjon.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar