Foto: Radio Rjukan
Radionyheter

Turistradio på Radio Rjukan for 30. året

<Det blir turistradio i år også. Radio Rjukans turistradio har pågått hver sommer siden 1989, og har fulgt lokalradioen som en suksess siden.

– Vi prøver å lage det slik at det er litt for alle, også innbyggere på Rjukan og i Tinn. Turistradioen er laget på en lest som er endret flere ganger. Endel det samme, men det blir mer og mer live, mer og bredere med stoff og intervjuer. Det opplyser ansvarlig redaktør Ole Jon Tveito til sitt eget nettsted.

Tveito innrømmer at de gjerne skulle kjørt vanlig radio sommeren igjennom nå etter NRKs DAB-slukking, der Radio Rjukan er alene på FM i Tinn.

– Det hadde vært ideelt, men vi må simpelthen ha litt ferie også. Vi er en liten redaksjon, og til tross for mange sommeraktiviteter er sakstilgangen minst om sommeren når det gjelder lokalstoff. Men sommeren igjennom blir det også lokalradio til faste tider, sier han.

I år er det også et nytt samarbeid med Radio Vest-Telemark og Hjalarhornet i de seks Vest-Telemark-kommunene, og det innebærer at det blir turiststoff over hele regionen.

– De skal lage turistradio slik at vi får stoff fra Telemark, og resten av Telemark får stoff om oss. Nytt i år blir derfor også litt om Telemarkskanalen og Heddal stavkirke og de sender mye stoff fra vårt område, forteller Tveito.

– Det blir kanskje mer interessant for den lokale befolkninga i Tinn også, sier Tveito, som forteller at Radiobingo også går hver onsdag sommeren igjennom.

Turistradioen går fram til skolestart i august.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar