Egil Solberg har solgt Radio Haugaland til Haugaland Media. (Foto: Sindre Møllerhaug/radionytt.no)
Radionyheter

TV Haugaland overtar Radio Haugaland

Etter samtaler som har pågått i over et år, ble det mandag kjent at Haugaland Media som også eier TV Haugaland har inngått en avtale om kjøp av Radio Haugaland fra selskapet A-Media. Det skriver Haugesunds Avis.

TV-kanalen innlemmer dermed radio i sin portefølje og vil fremover inngå som en viktig brikke i det medietilbudet som TV Haugaland driver i dag.

– Samtalene om overtakelsen av Radio Haugaland har foregått i halvannet år, og vi har brukt mye tid på ulike forhold som trengte avklaring. I de neste månedene skal nødvendige formaliteter, lisenser og avtaler flyttes over til det nye selskapet, sier daglig leder i TV Haugaland, Heine F. Birkeland til avisen.

Han forteller at Haugaland Media har gjort et bredt kartleggingsarbeid i forkant av beslutningen, blant annet en gjennomgang av både kundegrunnlag, sendemønster, seertall og publikums medievaner.

– Vi så etter hvert at det både lå et potensial for oss til å nå ut til et bredere publikum og til å kunne utvikle nye medieprodukter til folk i hverdagen.

Egil Solberg, som gjennom selskapet A-media AS har vært hovedeier av radiokanalen, vil fremover rette fokus mot andre prioriterte oppgaver.

– Etter å stadig levere større spekter av tekniske tjenester til kunder i inn- og utland, og etter å ha vunnet budkampen om konsesjonen for utbyggingen av riksblokk 2, skal det nå bygges ut et sendernett for DAB-radio. Her er det en jobb som må gjøres og dette vil kreve endringer i mine prioriteringen. Han trekker videre fram 5G og strømme-applikasjoner som krevende prosjekter å fullføre de neste par årene sier han til Haugesunds Avis.

Nye Radio Haugaland blir eid av Haugaland Media AS (66 %) og My Company AS/Gudvin Selsås (34 %).

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.