Per Ivar Reine Foto: TVH Radio
Radionyheter

TVH Radio er på lufta

TVHaugaland utvider til radiosendinger og satser friskt på morgenshow og podcaster med TVH Radio

– TV Haugaland syntes det var spennende med radio i et område som er kjent for høy andel radiolytting, forteller redaktør Per Ivar Reine, som nylig er ansatt i jobben.

Reine har mange års fartstid som journalist/programleder i Radio 102, TV Haugaland og han har også vært innom TV2. I tillegg har han flere år som Medie & Arrangementssjef i FK Haugesund. Han har ansvaret for radiokanalens morgenshow:

– God Morgen Haugalandet blir tradisjonell radio med aktuelle gjester, lokale nyheter, sport, konkurranser og vi gir lytterne siste nytt fra trafikken til lands, til vanns og i lufta, forteller Reine.

TVH Radio har planer om flere sendinger i løpet av dagen og nevner ettermiddagen som neste satsingsområde. Men, allerede nå er det klart for en ambisiøs satsing på podcast:

– Vi har gått i dialog med flere både kjente og mindre ukjente Haugalendinger, både med og uten egen podcast og samtlige har sagt ja til å være med på satsingen, forteller redaktøren.

 – Her er det influencere med 10-tusenvis av følgere, tidligere ordførere, teatersjef, fitnessutøvere, idrettsutøvere, kostholdseksperter, hip hop’ere, mentale coacher, parterapeuter, grundere, lokale turist- og reiselivsaktører, motivatorer, forfattere, historikere, artister og mange flere som skal lage podcaster, avslører Reine og fortsetter:

– Dette gjør at vi får en god og stor «redaksjon» med mye ekspertise innen sine fagfelt, som får fritt spillerom til å produsere podcasts i alle fasonger og farger. Det er tenkt at podcastene skal sendes som radioinnslag, slik at det fremstår i normalt radioformat med musikk/jingler/annonsører, før hele podcasten blir lagt ut i alle kanaler med lyd og bilde men da uten musikk.

– Vi kan si det så enkelt av vi i TV Haugaland og TVH Radio ønsker å være en hub for kreative talenter som ønsker seg opp og frem. Her kan de utvikle seg i trygge rammer med flinke folk rundt seg. Vi ønsker også å være med på events og andre ting som er med på å gi innbyggerne i vår region en morsommere og innholdsrik hverdag, sier redaktøren i TVH Radio.

TVH Radio er foreløpig tilgjengelig på DAB og internett, men er i dialog med eierne bak Radio Haugaland, slik at det kan bli aktuelt med FM-sendinger i nær fremtid.

– Vi tror at den planen vi har satt opp vil gi lytterne våre en ny hverdag som vi håper kan utfordre de allerede godt etablerte radiokanalene i vår region. Vi tror at dette er fremtiden, avslutter Reine.

Tags

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar