Radionyheter

Fotballklubb starter radio på ny DAB-konsesjon

Resultatene fra DAB-auksjonen viser at det var FK Haugesund AS som vant lokalregion 17 (Haugaland). I tillegg er det klart at fotballklubben også har sikret seg DAB-konsesjon i Sunnhordaland. Klubben eier to lokalaviser, lokal-TV stasjon og starter nå egen lokalradio.

– Vi er opptatt av å posisjonere oss som mediehus og ser på radio som en spennende medieflate som vi manglet i vårt medieselskap Haugaland media. Vi har mye av innholdet for å kunne lage god lokalradio allerede, gjennom det som produseres på våre nåværende kanaler som Haugalandnytt, Karmøynytt og TV Haugaland. Nå har vi muligheten til å kunne benytte dette på enda en kommersiell medieflate, sier Eirik Opedal, daglig leder i FK Haugesund AS til sitt eget nettsted, Karmøynytt.

Resultatet av dagens DAB-auksjon var at Twentyfirst Venture AS som blant annet driver stasjonene Radio Metro, The Beat og Radio Rox måtte betale 1000 kroner for sitt vinnende bud for konsesjonen i Akershus. I Haugesund var det større kamp om konsesjonen. FK Haugesund måtte ut med 100 000 kroner, etter budkamp mot en hittil ukjent aktør.

I følge Karmøynytt satser FK Haugesund å ha anlegget ferdig utbygd og klar for drift allerede til DAB-nettet åpnes 1. januar 2017. Nettet i Sunnhordaland og Haugaland skal bygges ut o0g driftes i sanarbeid med Haugaland Kraft.

– Haugaland Kraft ser på dette som utvikling av infrastruktur og at lokal-DAB er en spennende mulighet. Haugaland Kraft sin fiber vil være fundamentet for DAB utbyggingen i regionen og vår tilstedeværelse på Haugalandet og i Sunnhordland gjør at dette er lar seg realisere raskt uten store ekstra investeringer. Dette bidrar til økt trafikk i fibernettet og våre lokaliteter i regionen er sentrale i forhold til utbygging av DAB, sier Jan Håland, direktør i Haugaland Kraft Fiber AS til avisen.

Konsesjonen til å drive det lokale DAB-nettet gjelder fra 1. januar 2017 til 31. desember 2031.

Det er foreløpig ikke kjent hvem som har fått direktetildelt konsesjon i Østfold (1) og NordHordaland (19). Dette offentliggjøres etter auksjonen, når vinnede bud er innbetalt. De 17 lokalregionene som ikke er tildelt i denne omgang, vil bli lyst ut på nytt. Prosedyre for tildeling av disse områdene vil bli offentliggjort på Nkoms og Medietilsynets nettsider innen kort tid.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar