Radiokameratene SKJERMDUMP fra Trailer
Radionyheter

Uro i Bygderadio Vest

Lokalradioen som ble landskjent gjennom TV og film har problemer. Mange av de frivillige har sluttet i det som beskrives som en personalkonflikt. 

– Det har vært krass munnbruk. Det forteller Trond Innjatte Røyset, en av de frivillige i Bygderadio Vest som har sluttet.

Det skal være en strid om bingo og inntektene fra det som ligger til grunn for personalkonflikten. Ifølge Sunnmørsposten er Røyset beskyldt for rot i systemet som gjør at det har kommet inn mindre penger enn det pleier på radiobingoen.

I tillegg skal blant annet andre medarbeidere ha snakket stygt om ham til uvedkommende. Røyset avviser at han har gjort noe galt med bingoen og vil gjerne at eksterne krefter skal undersøke saken.

Dette har ført til at flere frivillige har sluttet og programmer har uteblitt, noe også lytterne har reagert på.

Daglig leder Gunnar Andås, bekrefter at sju frivillige fordelt på tre redaksjoner har sluttet den siste tiden. Han mener at det er ryddet opp i forhold til Røyset og radiobingoen.

– Nå handler det vel om at han har gått trøtt. Det er frivillig arbeid dette. Alle jobber på dugnad og da er det viktig at man trives, sier Andås til Sunnmørsposten.

Styremedlem Rigmor Marie Halseth Kvalsvik har en litt annen forklaring på uroen i Bygderadio Vest:

– Det er noen på toppen som skalter og valter med de som er mindre…. Folk føler seg tråkket på og lytterne forstår ikke hva som skjer, sier Kvalsvik til avisa.

Bygderadio Vest ble norgeskjendiser gjennom feelgood-filmen Radiokameratene, som også er sendt på NRK i beste sendetid. Filmen fulgte de frivillige i lokalradioen gjennom en lengre periode og da fremstod de som gode venner.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar