Foto: Kyrre Dahl, radionytt.no
Radionyheter

Utvider samarbeidet med lokalavisa

Rjukan Arbeiderblad og Radio Rjukan skal bli sterkere sammen i en unik samarbeidsavtale. Målet er å  å gi folk i Tinn mer og bedre avis og radio, og sørge for mer tilstedeværelse.

Det at lokalavisa satser på nett, gir nye muligheter for samarbeid. Det er et strategisk samarbeid for å sikre framtida. Fra før har de to mediebedriftene samarbeidet om blant annet Bilens dag.

Avtalen mellom lokalradio og lokalavis innebærer også et samarbeid om annonser, både på nett, avis og på radioen, som fortsetter å sende på FM i mange år fremover

Lokalradioens redaktør Ole Jon Tveito understreker at dette innebærer at radioen skal satse mer radio, og avisa mer på nettnyheter. Radioen vil imidlertid legge mer trøkk på radiosendingene, og fortelle mer om hva som skal skje, og tone ned tunge nyheter på radioens nettsider.

– Radioen vil få tilgang til RAs stoff, og omvendt. Vi skal styrke sendingene  og følge nyhetsbildet på eteren, og gi avisa tilgang til opptak vi gjør. På nettet vil vi holde folk oppdatert på radionyheter, og omtale radioprogrammer. Vi skal også speile RAs nettsaker, ellers må samarbeidet med RA må gå seg til underveis.

– Jeg synes det er bra at lokalavisa har kommet med nettutgave. Da vi startet Radio Rjukans nettsider for noen år siden, var det  for å sikre Tinn-stoff på nettet og Tinn og Rjukan et talerør på internett. Det var viktig å spre positive nyheter om Tinn som motvekt til andre medier. Nå kan vi i fellesskap styrke RAs nettavis, og sikre at både avis og radio kan overleve i en stadig tøffere økonomisk hverdag, sier Ole Jon Tveito.

Redaktør Torfinn Skåttet mener også at samarbeidet gir en vinn-vinn situasjon. Målet er at flest mulig skal lese og abonnere på avisa, og flest mulig lytte på radio, for å styrke lokalsamfunnet, og bidra til at positive ting skjer.

– Uten lokalmedia kan ikke et godt lokalsamfunn blomstre, men vil stagnere, sier Skåttet. Uten medias oppmerksomhet kommer for få på arrangementer, og mindre initiativ vil skje i lokalsamfunnet.

Konkurransen mellom RA og RR tones ned. Selv om de to redaksjonene jobber hver for seg, vil flere saker som det jobbes med komme på lufta og på trykk, som følge av at vi dobbeltbooker mindre. Er radioen et sted og gjør opptak, vil avisa få tilgang til det.

– Har radioen fått en sak de ikke har kapasitet til å jobbe med, kan vi sette av ressurser på det. Det skjer så mye i Tinn at vi ikke klarer å yte det rettferdighet. Jobber vi sammen, kan vi dekke mer, få flere bilder på nett og yte bedre publikumsservice.

Sist lørdag skjedde det 4 – 5 ting samtidig i Tinn klokka 12. Vi hadde ikke sjangs. Resultatet er at vi kan gi saker mer oppmerksomhet, sier Tveito.

– Radioen får kanskje bilder fra en utstillingsåpning der de ikke kan være, og vi får bilder og lyd hvis vi ikke klarer å ha folk et annet sted, sier Skåttet.

– Vi trenger begge medier, og jobben vår er å styrke lokaldemokratiet og lokalsamfunnet, samtidig som Vi kan ikke være over alt vi gjerne skulle vært, sier Skåttet, som sier at moderne nettløsninger også inviterer til tetter kontakt med leserne.- Det blir lettere å formidle det folk er opptatt av.

– Vi lever av fornøyde lesere og lyttere, og skal drive hverandre til å bli bedre. Desto flere som leser og lytter, desto bedre inntekter til begge. Det betyr også at vi skal drive hverandre fremover.

Radio Rjukan vil tease hva som står i RA, og RA vil viser til spennende opptak på radio. Med tida vil det kanskje også føre til flere lokale video-reportasjer på nett. Hvem vet, sier Skåttet og Tveito, som ser kombinasjonen med samarbeid og konkurranse som potensiell suksess.

– Vi har ulike styrker, og driver mye dobbeltarbeid. Det er dyrt. Vi har begge mye å hente på at mer av det som skjer formidles til tinndølene, sier Tveito.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar