Styreleder og redaktør Geir Kløvstad i Våler Nærradio i fotografert i forbindelse med reduksjon i sendetid i 2017. Foto: Vaaler Nærradio/ Isolør.no
Radionyheter

Våler nærradio reduserer sine sendinger

Våler nærradio i Hedmark har valgt å kutte ned på antall ukentlige sendinger på grunn av bemanningsproblemer. Dette kommer til å gå ut over søndagene. 

Våler nærradio sender i dag 15 timer i uka fordelt på 3 sendinger. Nå kutter de ned til to sendinger i uka. Det forteller Geir Kløvstad, som er både redaktør og styreleder i Våler Nærradio:

– Dette gjør vi på grunn av bemanningsproblemer. Det er et slit for oss å ha søndagene slik det er i dag, og derfor ser vi det mest fornuftig for oss og lytterne å kutte ut søndagene, sier han til Isolør.no.

Våler nærradio sender blant annet på FM 105,1 i Solør, en frekvens de deler med Solørradioen.

Fra 1. mai forsvinner sendingene på søndag, men lokalradioen fortsetter med kveldssendinger på mandager og fredager. Her skal de sende som vanlig, og inntektene fra bingoen på mandagskveldene er viktig for kanalen.

– Jeg tror vi alle vil få mer energi og bli mer motiverte da vi bare har to kvelder og forholde oss til. Programmet på søndager er veldig likt fredagen uansett. Send en melodi er en programpost som i dag blir sendt begge kveldene, og ofte er det gjerne de samme personene som sender inn ønsker, sier Kløvstad.

Våler Nærradio er en frivillig organisasjon, og har levert overskudd siden 2010. 2016 ble et bra år for nærradioen i Våler.

– Vi leverte nesten 140.000 kroner i overskudd i fjor. Bra bingoomsetning er årsaken til det. I 2015 leverte vi 53.000 kroner i overskudd, sier Kløvstad til isolør.no

Nå håper Kløvstad at færre sendetimer skal gjøre det enklere å få med nye frivillige.

– Vi sliter med å få tak i folk. De sitter der på fritiden sin, og i helgene. Kanskje blir det enklere nå med mindre sendetid, sier Kløvstad.

HER KAN DU LESE MER OM DETTE

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar