Barnas Radiodag, Radio Latin-Amerika
Radionyheter

Valg på flere språk

Minoritetsradioene Radio Latin-Amerika i Oslo og GLR i Kautokeino har samarbeidet om å lage informasjonsspotter om Stortings og sametingsvalget på flere språk. Samtidig er det flere lokale radiostasjoner som har bred dekning av det kommende stortingsvalget.

Det er snakk om valgspotter gir deg informasjon om når, hvor og hvordan du kan stemme ved stortings- og sametingsvalget. Radiospottene er tilgjengelig på flere språk og kan fritt brukes av alle lokalradioer.

De er produsert av Radio Latin-Amerika i samarbeid med Radio Inter FM, Radio GLR i Kautokeino og Showfabrikken Fredrikstad. Hans Dahle og Jan Erik Johnson står bak ide og tekst, mens musikk og redigering er det Francis Lecquian som har tatt seg av.

Valgspotten er oversatt til: bokmål, samisk, engelsk, spansk, tyrkisk, urdu og vietnamesisk. Du kan laste dem ned her:

KLIKK HER FOR Å LASTE NED

Andre lokalradioer satser hardt på valgdagen. Nea Radio er blant de som vil kjøre en egen valgvake mandag 11. september. Nea Radio har også sendt valgdebatt fra Røros.

Andreas Reitan er ansvarlig redaktør i Nea Radio

– Det var stinn brakke, ni politikere fra like mange partier og to av dem var stortingsrepresentanter, forteller ansvarlig redaktør Andreas Reitan.

– I tillegg opplever vi svært stor interesse for å møte oss i Nea Radio. Vi har hatt både Jonas Gahr Støre, Trygve Slagsvold Vedum, Trine Skei Grande, Per Sandberg, Trond Giske. Alle blir konfirmert på mediestøtte-problematikken. Så langt ser det ut til at iallefall Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Arbeiderpartiet og Sosialistisk Vesntreparti støtter oss.

Han legger til at Nea Radio satser på direktesendt valgvake mandag 11, der de allerede er invitert til flere fylkesparti.

Også Radio L i Lillesand har nylig holdt valgdebatt og det har vært holdt direkte sendte folkemøter om kommunesammenslåing.

Solveig Heldal er ansvarlig redaktør i Radio-L

– Vi i Radio L i Lillesand har tradisjon ved Stortingsvalg og kommunevalg å samle politikerne i studio til direkte sendt valgdebatt. Da var det syv personer i studio. Lillesand er heldige for vi har lokale kandidater på andre plass på listene til flere av de største partiene. Lytterne kom med spørsmål via sms, forteller redaktør Solveig Heldal til lokalradio.no.

– Vi hadde i forbindelse med kommunesammenslåingen tre direkte sendte folkemøter Radio L og lokalavisen sto sammen om. Det vil det nok bli ved kommunevalg også, men stortingsvalget dekker vi litt enklere, sier Heldal.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar