Runar Kvant og Bjørnar Berg FOTO: Radio Vest
Radionyheter

Varsler oppstart av nye Radio Vest

En ny lokalradio er i ferd med å se dagens lys i Rogaland. Det velkjente navnet Radio Vest er hentet fram igjen. 

– 1. november går startskuddet for en ny storsatsing på lokalradio i Stavanger-regionen. Det går det fram av en pressemelding.

Stasjonen har fått navnet Radio Vest, men har lite med den forrige utgaven av Radio Vest å gjøre. Det er dog noen kjente navn som nevnes på den nye stasjonen.

Bjørnar Berg og Runar Kvant, begge kjent fra Jærradiogruppen skal være ankere i primetime og;

– vil holde deg oppdatert med små og store hendelser i hele regionen, krydret med god musikk og studiohygge, står det på stasjonens Facebook-side.

Radio Vest varsler at de vil lansere et helt nytt konsept, uten å helt avsløre nøyaktig hva dette går ut på:

– Dette er et helt nytt konsept hvor teknologi integreres i radioproduksjonen på en helt ny måte. Konseptet skal gjøre lokalradio til en viktig del av folks liv, bidra til lokaldemokratiet og løfte lokal kultur, står det i en pressemelding, som fortsetter:

– Det er nok en gang i oljefylket Rogaland at man med innovasjon og skaperkraft viser vei inn i fremtiden.

Foreløpig er det bare kommet ut litt informasjon her og der om den nye lokalradioen, som kommer til å sende på DAB og nett, men de varslet en pressekonferanse til uka:

– På pressekonferansen får du møte utviklere som står bak initiativet i Rogaland samt staben Radio Vest. Vær også forberedt på mulig politikerbesøk og en liten overraskelse på underholdningsfronten.

“Gamle” Radio Vest i Stavanger var en nærradiostasjon som var på lufta fra 1982 til 1990. Denne radiostasjonen bestod av fjorten konsesjonærer, men etter at noen trakk seg, sto det ti tilbake. Ni av disse var religiøse. Kanalen etablerte studio på Solborg Folkehøgskole.

Noen av stasjonens tidligere medarbeidere, som siden har blitt kjent på riksdekkende radio er blant andre Bjarte Tjøstheim og Olav Viksmo-Slettan, står det å lese på Wikipedia.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar