Oslo Rådhus. Pixabay
Radionyheter

Varsler piratsendinger på FM i Oslo

Det blir på ingen måte stille når P4 og Radio Norge slår av sine FM-sendere i Oslo, samt Akershus, Østfold og Vestfold fredag 8. desember. En anonym person varsler at det blir piratsendinger i Oslo!

Det er Aftenposten som kommer med nyheten om at Oslo får minst to piratsendinger på FM. – Dette er min protest mot DAB-galskapen, forklarer en ikke navngitt aksjonist til avisen.

I første omgang kommer den ene piratsenderen kun til å videreformidle P4s ordinære program. Samtidig blir musikk fra utenlandsk nettradio også sendt over FM-nettet i Oslo.

P4 skal overføres på frekvensen 92,0.

Piratvirksomheten er en protest mot at samtlige kommersielle rikskanaler forlater FM rundt Oslo-fjorden fredag kl. 10. Samtidig blir de ulovlige FM-senderne, som begge er plassert sentralt i Oslo, skrudd på, skriver Aftenposten.

– Jeg er ikke imot digitalradio; jeg protesterer mot at nesten hele FM-nettet nå blir liggende dødt. DAB-tvangen i Norge er ren galskap. Det tekniske formatet er utdatert. Samtidig blir millioner av FM-radioer overflødige. Jo, her trengs det aksjoner! Jeg bare gleder meg, jeg, til å ta en liten, lokal bit av FM-båndet i bruk, fastslår piraten ovenfor avisen

LES MER OM SAKEN HER

Det er også mange lokalradioer som fortsetter å sende på FM i Oslo helt lovlig. Det er nisjeradioer som har fått sin konsesjon forlenget til 2022.

Noen av de store kommersielle lokalradioene i Oslo har fått sendeforbud på FM, fordi Stortinget frykter at de skal stjele lyttere fra NRK og andre rikskanaler.

NRK slo av sine FM-sendere i dette området i september. De aller fleste lokalradioene utenfor Oslo fylke fortsetter å sende som vanlig på FM i mange år framover.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

2 kommentarer

Klikk her for å legge igjen en kommentar

  • Blir ikke investert 5 øre i noen Dab boks hverken i bil eller hjem.
    Riksdekkende stasjoner med stort sett bare reklame er ingen tap og de fleste er meget fornøyd med eksisterende lokalradio som bare blir bedre og bedre.
    Ønsker de oss ikke som lyttere, så skal de få slippe!