Studio - Foto: Radio Latin-Amerika
Radionyheter

Viktig radio sliter med korona

Radio Latin-Amerika er en viktig informasjonskilde for minoriteter nå under korona-pandemien, men dette har også ført til dårlig økonomi.

Korona-situasjonen har ført til endringer for mange lokalradioer, men Radio Latin-Amerika i Oslo er blant de som har fått merke dette aller mest.

– Som minoritetsradio har vi et stort ansvar for innvandrerdelen av befolkningen, sier redaktør Hans Dahle.

Radio Latin-Amerika er i all hovedsak en spansk-språklig radiostasjon, i tillegg deler de sendernett med Radio Inter-FM, som sender på åtte språk.

– Kanal FM 105,8 i Oslo er den viktigste informasjonskilde til mange minoritetsgrupper i Oslo med flere tusen ukentlige lyttere, påpeker Dahle.

– Vi har vært på lufta fra dag 1, da pandemien startet i Norge og sendte nyhetsprogram og annonser på flere språk med viktig informasjon fra helsemyndigheter. Det ble lange arbeidsdager, mange oversettelser, intervju og pressekonferanse/meldinger og podcast, forteller redaktøren.

– Vi har i tillegg egen hjemmeside og sosiale medier som oppdateres daglig. Radio Latin-Amerika og Inter FM har sendt alle pressekonferanse fra regjeringen og Oslo kommune v/byrådsleder, forteller han.

Økonomien lider under korona-pandemien

Radio Latin-Amerika og Radio Inter Fm har altså satt inn store ressurser for å dekke korona-pandemien, men dessverre har dette ført til dårligere økonomi. Lokalradioen melder om store økonomiske tap både i 2020 og 2021. Noe av grunnen er at alle arrangementer er avlyst:

– Hvert år arrangerer vi viktige eventer, både ute og inne.
Allt er avlyst: Big Latin Party på Rockefeller 7 ganger, Sommerfest på Lektern, Aker Brygge 3 ganger, Stena Line 2 ganger. Lemon Grass 20 ganger, Festival Kubaparken, Musikkfest Oslo, osv., forteller Dahle, som er usikker på om de har økonomiske muskler til å klare ett år til uten inntekter fra arrangementer.

Lokalradioen måtte også legge om på produksjonen, med mer bruk av hjemmekontor, forteller sjefen for Radio Latin-Amerika:

– To av våre medarbeidere produserer nyheter hjemme. En annen lager intervjuprogram hjemmefra. andre redigerer program hjemme. Vi er ca. 30 medarbeidere. Nå er det kun tre som er på radioen og to jobber hjemmefra med radioproduksjon.

Har fått korona tett innpå 

Fernando Coiffier

Det er ikke bare økonomien som er hardt rammet av korona-pandemien, Radio Latin-Amerika har også mistet en av sine medarbeidere i utlandet, forteller Hans Dahle:

– Kan avslutningsvis fortelle at vår medarbeider Fernando Coiffier i Mexico, journalist, tv-personlighet og radiosjef for Radio Ke Buena Hidalgo FM 106,7 døde den 3. januar i år. Dødsårsak: Covid_19.  Fernando, eller Fer, som vi kalte han var Radio Latin-Amerikas korrepondent i Mexico i mange år. I tillegg produserte han et ukentlig magasin, “De Mexico para el mundo” som ble sendt hos oss hver onsdag kl. 15:00.  21. desember snakket vi med Fer, han sa at han følte se dårlig og kunne  ikke sende programmet til 23. desember. Vi snakket med han til Jul,  og sendte sms 28. desember og 2. januar.  4. januar fikk vi vite han han vær død.

 

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar