Radionyheter

Vil etablere ny radiostasjon i Halden

Hans Petter Andreassen (bildet til høyre) har planer om å blåse liv i en ny lokalradio i Halden. Han mener at dagens lokale radiotilbud bærer preg av liten tilhørighet til distriktet.

– Jeg har sikret meg domenet radiohalden.no allerede, så vi er i grunnen klare for å starte sending. Nå har jeg også sendt søknad til Sparebankstiftelsen Halden, så håper det kan skje noe positivt med dette, sier han til nettstedet Halden24.

andreassen1
Foto: Halden24.no/Privat

Andreassen er i dag en av ildsjelene bak Sportsradioen.no, som på dugnad overfører fotballkamper, Ishockeykamper og håndballkamper på nettradio. Han kan fortelle at planene for en ny Radio Halden har eskalert med større tyngde etter at Radio Prime Halden ble erstattet med P4-eide P5 Østfold.

-Jeg mener det var et tap for byen. På Radio Prime kunne vi høre lokale mennesker snakke om lokale nyheter og saker, det var dekning av idrettsarrangementer, og i det hele tatt en fin nærhet til byen, sier han til nettstedet.

I første omgang er planen å starte lokalradioen som en døgnkontinuerlig nettradio.

For å lodde stemningen har Andreassen opprettet en Facebook-side der han lanserer ideen og ber om tilbakemeldinger på prosjektet fra publikum, fremtidige radioverter, sponsorer og andre støttespillere.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar