Radionyheter

Vil fortsette med kommunestyremøter

Radio Nord-Salten er en av mange lokalradioer som overfører de lokale kommunestyre-møtene, men nå ber de Hamarøy kommune om en avklaring. 

Radio Nord-Salten er lokalradio for Tysfjord, Hamarøy og Steigen i Nordland. Den er drevet på frivillig basis og alle som arbeider med sendinger, både som programledere og som teknikere, gjør dette på dugnad, står det å lese på radioens hjemmesider.

Lokalradioen har i lengre tid overført møtene i kommunestyret i Hamarøy mot et lite honorar, som så mange andre lokalradioer også gjør.

Radio Nord-Salten ber nå i brevs form Hamarøy kommune avklare om kommunen vil betale driftstilskudd for 2020. Det skal være snakk om 52 000 kroner, ifølge avisa Nordland.

– Svaret vil ha innvirkning på hvorvidt vi av økonomiske hensyn må avslutte overføringene av kommunestyremøtene. Vi håper på et fortsatt positivt samarbeid, skriver radioens daglige leder, Anny Pettersen, i henvendelsen.

Radioen har kontorer i Leinesfjord som er kommunesenteret i Steigen. Der er det også studio. Kontoret er bemannet tirsdager og torsdager.

Studio er det også i Hamarøy og en fredag i måneden kommer kveldssendingen derfra.

Lokalradioen startet sine sendinger i 1992. De første tre årene het den Steigen-radioen og var lokalisert bare i Steigen. I 1995 ble den utvidet til å være radio for alle tre kommunene og skiftet navn til Radio Nord-Salten. Alle tre kommunene har støttet radioen økonomisk, blant annet med overføring av kommunestyremøtene og fordi radioen har vært del av kommunenes beredskapsplaner.

Lokalradioen skriver på sine hjemmesider at de trenger både teknikere og telefonvakter, så ta kontakt om du er interessert.

Hjemmesiden til Radio Nord-Salten

 

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar