Foto: RadiOs
Radionyheter

Vil kjempe for RadiOs

Kommunedirektøren i Bjørnafjorden vil kutte støtten til RadiOs. Det kan bety store problemer for lokalradioen, men nå kommer lokalpolitikere til unnsetning. 

– Alle som ved flere anledninger har vært uten strøm på grunn av uvær og har vært gjennom lange perioder med stearinlys og vedfyring, husker tryggheten det gav å ha lokalradioen skrudd på FM. Det sier Harald Lekven fra Senterpartiet, som er sterkt uenig i å kutte støtten til lokalradioen, ifølge osogfusa.no

Rent konkret mener kommunedirektøren i Bjørnafjorden, i sitt forslag til budsjett for neste år, at det ikke lenger har noe for seg å støtte RadiOs med 75 000 kroner i året, for at de skal fungere som beredskapsradio. Uten disse pengene varsler ledelsen i lokalradioen at de vil slite med å holde hodet over vannet.

— RadiOs går i inn i sitt 31. år, og er en institusjon i bygdene rundt Bjørnafjorden m.fl. Lokalradioen ble stiftet og er driftet av frivillige radioentusiaster som gjennom årene har spredd mye glede og god, nødvendig informasjon for bygdefolket, seier Lekven til Os og Fusaposten.

— Alle har minst en radio og de aller fleste nye DAB-applikasjoner har også FM-radio. Det er fremdeles en del av innbyggerne som ikke har kunnskap eller mulighet til å lete fram nødvendig informasjon på en datamaskin. Dette bør kommunen ta hensyn til, sier Lekven til lokalavisa.

RadiOs har holdt på siden 1989 og serverer blant annet daglige aktueltsendinger som går på formiddagen klokken 12-14 alle hverdager (repriser på ettermiddag kl. 17 og kveld kl. 22).

“RadiOs er lokalradioen for både fastbuande og ferdafolk rundt Bjørnafjorden, nærkringkastaren for Os og Bjørnafjordsbygdene.” står det på hjemmesiden.

Lokalradioen dekker Os, Fusa, Tysnes, Samnanger og Austevoll i Vestland fylke. De høres på to frekvenser: FM 103,2 og FM 105,1

“- Velkommen til ei garantert 100% DAB-fri sending gode lyttar ” skriver RadiOs

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar