Jonas Bording vil lage lokalradio på FM i Risør
Radionyheter

Vil lage lokalradio på FM i Risør

Det er mange år siden det har vært et lokalradiotilbud på FM i Risør. Det har Jonas Bording i Bording Media tenkt å gjøre noe med. 

Han har nemlig søkt om og fått direktetildelt innholdskonsesjon og anleggskonsesjon til drift av allmennradio i konsesjonsområde 09-04 fra Medietilsynet. Området omfatter tre frekvenser for kommunene Gjerstad og Risør. Til sammen bor det ca 9 500 personer innenfor konsesjonsområdet.

– Det har i lengre tid vært ledig konsesjon i området, og jeg har lyst til å prøve å gi også Risør og omegn et lokalradiotilbud. Det stilles ikke lenger økonomisk tyngende innholdskrav, og samsending med andre stasjoner er tillatt. Det betyr at det har åpnet seg noen muligheter jeg har lyst til å jobbe videre med, sier Bording til lokalradio.no.

Begge konsesjoner gis med en varighet fra 20. november 2017 til 31. desember 2021.

Bording Media har fra før anleggskonsesjon for å bygge og drifte lokalt DAB-nett i Aust-Agder fylke. Selskapet leverer også nyhets-og innholdstjenester for lokalradio.

Om forfatteren

blank

Pål Lomeland

Pål Lomeland er daglig leder i Norsk lokalradioforbund. Han er utdannet journalist ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, og har hatt sitt virke innenfor radiobransjen siden 1991.