Trollfjord. Av Clemensfranz - Eget verk, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=211258
Radionyheter

Vil slåss for lokalradioen

Ordfører Sture Pedersen i Bø i Vesterålen er bekymret for lokalradioenes fremtid i en digital verden, men han lover å kjempe for lokalradio. 

– Jeg vil stå på barrikadene for at vi fortsatt skal ha Radio Bø i fremtiden, sier ordføreren til nettavisen Vesterålen Online.

Bakgrunnen er at rikskanalene slår av sine FM-sendere i løpet av neste år, mens lokalradioene får fortsette på FM i fem år til.

Hvordan lokalradioen økonomisk sett skal klare overgangen er fortsatt uklart, men de skal få mer enn bare gode ord fra ordføreren.

– Som ordfører har jeg tidligere signalisert til det politiske miljø hvor viktig denne saken er. Lokalradioen skal vi fortsatt ha i fremtiden, noe jeg også har tatt opp både med fylket og departementet, da på generell basis. At radioen runder 30 år viser dens berettigelse, så dette skal vi få til. Jeg håper å få feire flere 10-år fremover, sier han til avisen.

Radio Bø kunne nylig feire 30 år på lufta og er dermed blant landets eldste lokalradioer. Styreleder Arne Osnes i Radio Bø har vært med på ferden i lang, lang tid og håper på nye markeringer også i fremtiden.

– Akkurat nå arbeider vi med hva vi kan gjøre og hva som må gjøres. Om det viser seg økonomisk mulig å gå over på DAB-nettet så gjør vi det. Så må vi se på hvor stort område vi skal dekke. En total investering på rundt tre millioner kroner kan det fort bli, sier Osnes til vol.no.

Det er flere andre radioer i samme område, som har den samme problemstillingen i årene som kommer. Peter Jacobsen er daglig leder i Radio Øksnes og han er en smule frustrert.

– Jeg har hørt om nødvendige investeringer fra 250.000 til 3-4 millioner kroner. Hva som er reelt vet jeg ikke og investeringer på denne størrelsen vil være nesten umulig. Men det er helt idiotisk å stenge FM-nettet så tidlig, sier Jacobsen til avisen.

I Radio Melbu er det Sverre Tåga som er styreleder, som er noe mer optimistisk.

– Vi hopper ikke på en utbygging til DAB sånn med det samme. Vi oppfordrer våre lyttere å beholde FM-radioen, så vil vi sende så lenge vi klarer. Jeg tror heller lokalradioen vil få en opptur, så derfor frykter jeg ikke DAB, sier Tåga til nettstedet.

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar