Radionyheter

Visa-kortet kan brukes till radiobingo

Det blir nå enklere å kjøpe bingobonger over internett, etter at problemet med å bruke Visa-kortet er løst. Dette er resultatet av en lang prosess som radiobingo.no har vært iniativtaker til. 

Regelverket tilsier at man ikke kan kjøpe bingobonger på kreditt. Det betyr at man ikke har kunnet benytte det vanlige bankkortet når man vil delta på radiobingo. Dette til tross for at et vanlig Visa-kort i Norge er delt inn i en debet-del, som brukes i Norge og en kreditt-del, som brukes i Utlandet.

Dermed har man måttet lage ukurante løsninger for bingospillere, som ikke akkurat har oppfordret folk til å støtte lokalradioen. Nå er problemet løst, etter en lang prosess, forteller Anette N. Rudskjær hos Payex Norge:  –

– Den 01.01.2015 kom endelig den lovendringen som gjorde det mulig å kunne selge radiobingo online. Selv om lovendringen nå var klar, gjenstod jobben med å klargjøre betalingsbransjen for bingo!

Mikkel Aandraa ringte PayEx den 16.01.2015 og var klar for å sette i gang salget på radiobingo.no.

Kravet var at det kun skal kunne brukes Visa og MasterCard Debitkort. PayEx hadde ikke denne funksjonen og satt i gang en kartlegging for utvikling. Våren nærmet seg og PayEx sin løsning var klar, men PayEx satt fortsatt uten en innløseravtale. (Visa&MasterCard)

Å endre en bankverden viste seg å ikke være enkelt, det hang fortsatt gammel policy i veggene og selv om loven var endret var ikke bransjen klar for å gjennomføre betalingene enda. Etter 1 år og 9 måneder så det fortsatt mørkt ut for i det hele tatt få en kortbetalingsløsning for bingo.

Helt til vi kontaktet kortinnløseren Bambora. Første responsen var “Klart skal vi gjøre dette!”. I løpet av kun 14 dager ble det satt opp standard avtale, laget rutiner og den første radiostasjonen Hjalarhornet var live på radiobingo.no.
Endelig kom vi i mål for å kunne levere en etterlengtet tjeneste til lokalradioene i Norge!

Vi vil takke alle de involverte radiostasjonene for innspill, råd og ikke minst tålmodighet!, sier Anette N. Rudskjær i Payex til lokalradio.no

HER KAN DU LESE MER OM RADIOBINGO.NO

Mikkel Anderaa i radiobingo.no er naturlig nok fornøyd med å få betalingsløsningen på plass, men det er fortsatt en utfordring som gjenstår:

– Neste steg blir å få endra på kravet om å skrive ut bongen på papir. Det ville vere meir miljøvenleg å krysse av på iPad, sier han til lokalradio.no

 	
			
	
				
				

Om forfatteren

blank

Kyrre Dahl

Kyrre Dahl har over 30 års erfaring som programleder og journalist i radiobransjen. Han driver bransjenettstedet radionytt.no, jobber for bl.a. Radionyhetene og diverse lokalradioer. Dahl er også nettredaktør på lokalradio.no.

Legg til kommentar

Klikk her for å legge igjen en kommentar